banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfaspor Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Belediye Harran Üniversitesi Y

Yemeni mesleğini yeni modellerle sürdürüyor

Gaziantep’te baba mesleği olan yemeni mesleğini 25 yıldan bu yana sürdüren yemeni ustası Ahmet Pektaş, deriden yaptığı yeni model yemeni çeşitleri ile mesleğin canlandığını ifade etti.

Yemeni ayakkabının yanı sıra terlik, sandalet, çanta ve cüzdan üreten yemeni ustası Ahmet Pektaş, yaptığı yeni model ürünlerin yoğun ilgi gördüğünü belirtti. Özellikle yemeni çantaların yoğun ilgi gördüğünü aktaran Pektaş, son yıllarda ürettiği yeni ürünlerle birlikte satışlarının da arttığını söyledi.

Gaziantep’in yemeni mesleğinin anavatanı olarak bilindiğini belirten Pektaş, “Yemeni mesleği çok eski bir meslektir. Şuan tüm mesleklerde olduğu gibi bizim meslekte de eleman sıkıntısı pek fazla eleman yetişmiyor. Yemeni bir usta mesleğidir. Biz de hem mesleğimizin unutulmaması için hem de yeni elemanların yetişmesini sağlamak için zamana ayak uydurarak mesleğimizi devam ettiriyoruz.” dedi.

Yeni ürettiği yemeni modellerle işlerinin açıldığını aynı zamanda satışlarında artış yaşandığını kaydeden Pektaş, “Tabi bu meslek, önemli bir meslek. Bu mesleğin devam etmesi gerekiyor. Bundan dolayı kentte yemeni ustaları farklı modellere yöneldi. Çünkü mesleğe farklılık katmak gerekiyor. Artık yemeni denildiğinde akla sadece ayakkabı gelmeyecek. Yemeni derisinden her türlü ürün üretilir.” ifadelerini kullandı.

Yapılan yemeni modelli çantaların daha çok rağbet gördüğünü belirten Pektaş, “İlk çanta yaptığımda yoğun ilgi görünce ben de devamını getirmek istedim. Baktım talep artıyor. Talep artınca daha çok üretmeye başladım. Ayakkabı üretirken iplik kullanıyoruz, fakat yemeni modelli çantalar iplik kullanılmadan hazırlanıyor.” şeklinde konuştu.

Daha önce sadece yemeni modelli ayakkabılar yaptıklarını belirten Pektaş, “Şimdi yemeni modelli çanta ve terlik yapmaya başladık. Vatandaşlar yemenili çantalara daha çok rağbet gösteriyor. Çantalarımız tamamen deridir. Çantanın hiçbir yerinde ip kullanmıyoruz. Yemeni ayakkabısı almaya gelen vatandaşlar yemeni modelli çantayı da görünce şaşırıyorlar.” diye konuştu.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.