banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Ağdaş müzik Ceyhanspor Kırsal Argıncık Mahallesi Caner Koca

Balıklıgöl Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Merkezi Yeniden Kapatılıyor

 


Ş.Urfa’da Erkek ve Bayan olmak üzere ayrılan merkezde her türlü fizik tedaviye ihtiyaç duyan hastaların tedavisinin yapıldığı Günde 500-600 civarında hasta kabul edebilen son sistem makine ve araçlarla donatılan Balıklıgöl Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Merkezi Hizmet alımı ihalesinin sona ermesi gerekçesiyle yeniden kapatılacak.
İlk kez Şanlıurfalılara daha güzel fizik tedavi hizmeti yapılması için Balıklıgöl Devlet Hastanesi eski Başhekimi İzzet korkmaz tarafından açılan Balıklıgöl Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Merkezi, Başhekim Korkmaz’ın Görevden alınması ile yeni gelen başkekim Şahin Yaztürk tarafından kapatılmıştı.
Balıklıgöl Devlet Hastanesi eski Başhekimi İzzet korkmaz görevden alınmasını Haksızlık olarak görüp konuyu mahkemeye taşımıştı. Mahkeme kararı ile yaklaşık bir yıl önce yine Balıklıgöl Devlet Hastanesi geri gelmişti. Geri gelir gelmez ilk işi mağdur olan fizik tedavi hastaların mağduriyetine son vermek için yeniden Balıklıgöl Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Merkezini açmıştı. Seçimler nedeni ile aday adayı olmak için istifa eden İzzet Korkmaz’ın yerine tekrar ve alel acele başheim olarak asaleten atanan Şahin Yaztürk ilk işi yüzlerce çalışanı olan bu kurumu kapatmak oldu.
 Seçime 2 günlük bir sürenin kaldığı bir zamanda Balıklıgöl Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Merkezinin kapatılacak olması siyasi bir karar olarak algılandı.
Konu ile ilgili olarak Devlet Bakanı Faruk Çelik katıldığı bir televizyon programında konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı; “Hizmet alımı işi olmalı. Bu ve benzer konular popülist bir yaklaşımla değil istihdamla olur. Kamuyu hantal hale getirerek değil tam tersine devleti hafifleterek hizmetler sunmak gerekir. Bunları ben kamuya alacağım derseniz o hantal devlet yapısını nasıl götüreceksiniz. O zaman ne olur biliyor musunuz? Hizmet alımında cereyan eden bu hadiseleri siz kamu bünyesine alırsanız bir siyasetçi gelir 50 kişinin çalışacağı yere 150 kişi işe alır ve devleti hantal hale getirir. Bu sebeplerle devletin yükünü hafifletecek hizmetler için adımlar atmak gerekir”dedi.
 Her bölümde yaklaşık 15’e yakın personel bulunan merkezde gelen hastaların Şanlıurfa dışına gitmeden iyi bir hizmet verilmesi amaçlanarak ayrıca her hastanın tedavisi tek kişilik olarak düzenlenen kabinlerde yapılan fizik tedavi merkezinin kapatılması şehirdeki yeşil kartlı hastaların tedavi sürecini etkileyeceği gibi Fizik Tedavi merkezinde çalışan personelin de işsiz kalmasına neden olacak.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.