banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Ağdaş müzik Ceyhanspor Caner Koca Osmaniye Devlet Hastanesi

Avucunu göster, muayene ol
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar, “Bazı özel hastanelerde kişinin Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaralarının kullanılarak hastaneye gitmiş ve muayene olmuş gibi gösterildiği tespit edildi. Suistimale yol açan bu konuda 1 Temmuz tarihine kadar özel hastanelere Avuç İçi Damar Okuma Sistemi’nin teknik altyapısını kurma zorunluluğu getirdik” dedi. Gereksiz sağlık harcamalarının önüne geçebilmek için aldıkları önlemler hakkında bilgi veren Acar, yıl sonuna kadar sağlık harcamalarında önemli oranda düşüş yaşanacağını söyledi. Ülke genelinde 1286 hastanenin 1 Mart’tan itibaren denetimden geçirileceğini belirten Acar, 1 Temmuz’da hayata geçmesi planlanan Avuç İçi Damar Okuma Sistemi’nin (Biyometrik Kimlik Doğrulama) buna büyük katkı yapacağını belirtti.

Suistimal önlenecek

Bazı özel hastanelerde kişinin Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaralarının kullanılarak hastaneye gitmiş ve muayene olmuş gibi gösterildiğinin tespit edildiğini vurgulayan Acar, şunları kaydetti: “Suistimale yol açan bu konuda 1 Temmuz tarihine kadar özel hastanelere Avuç İçi Damar Okuma Sistemi’nin teknik altyapısını kurma zorunluluğu getirdik. Kişi hastaneye gittiğinde o mudur değil midir görmüş olacağız. Sonuçta avuç içi damar izi kişiye özel. Muayene kimlik tespitinden sonra başlayacak. Ama şu anda bazı hastanelerimizde vatandaşlarımız hastaneye gitmeden Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları üzerinden gitmiş gibi işlem yapılabiliyor. Biz bunun önüne geçmek zorundayız. Hedefimiz inşallah yıl sonuna kadar üniversite hastanelerinde de bu işi tamamlamak. Daha sonra da tabii ki devlet hastanelerinde de düşünüyoruz. Bütçe Plan Komisyonu’ndan geçen İntibak Yasası’nın içine bunu da koydurduk. Artık kurum olarak bu uygulamaya geçmemizde hiçbir engel kalmadı.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.