banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Yukarı Koçlu

Yenişehir ve Eyyubiyede şiddete hayır paneli FOTOĞRAFLI

"Sağlıklı kadın sağlıklı annedir. Sağlıklı toplum için şiddete hayır" sloganlı projede, İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Şanlıurfa Barosundan uzmanlar alanlarına göre kadına şiddetin etkilerini vatandaşlara anlatıyor.

 

El Birliği Derneği bu hafta 10. Program Yenişehir Mahallesi Aksoy camiinde, 11. Program Eyyüpnebi Mahallesi Eyyüp Peygamber Camiinde gerçekleşti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

 

Yenişehir ve Eyyubiye’deki her iki programa İl Müftü Vaizlerinden Ahmet Gündüz, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Sait Koyuncu ve Avukat Cüneyt Altıparmak katıldı. Programın moderatörlüğünü ise Dernek Başkanı Handan Karataş yaptı.

 

Açış konuşmasını yapan Elbirliği Dernek başkanı Handan Karataş, “Valilik ile birlikte ortak bir proje yürütüyoruz. Projemiz 'sağlıklı kadın sağlıklı annedir. Sağlıklı toplum için şiddete hayır.' Bu projede, İl Müftülüğümüz, İl Sağlık Müdürlüğümüz ve bir de hukukçu arkadaşımız olmak üzere üç iştirakçimiz var. Burada alanında uzman akademisyenlerimiz tarafından kadına şiddet nedir, sağlıklı anne kimdir, şiddet nasıl önlenir, gibi konularda konuklarımız bilgilendiriliyor” dedi.

 

Tanıtım filminin ardından panelistler tarafından cemaatin soruları yanıtlandı. Bir vatandaşın anne ve babanın evlatları üzerindeki haklarının ne olduğunu sorması üzerine Vaiz Ahmet Gündüz; “Hep babanın evladı üzerindeki haklar soruluyor. Vaazlarda hep bu konu can kulağıyla dinleniyor” dedikten sonra soruyu yanıtladı.

 

Hukukçu Cüneyd Altıparmak ise, “Şiddet gören kadınlar devlet korumasındadır. Kadın yetkili makamlara bir dilekçe ile başvurup, “Kocam beni dövüyor” diyorsa devlet bu tedbirleri almakla yükümlüdür”

 

Daha sonraki konuşmacı Sait Koyuncu da hem gelen soruları yanıtladı hem de kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik bir konuşma yaptı.

Programlardan sonra halka "Sağlıklı kadın sağlıklı annedir. Sağlıklı toplum için şiddete hayır" broşürleri dağıtıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.