banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Mardin Haliliye Emir Preldzic 4

Viranşehir'in Sarpın Köyüne Kütüphane
Şanlıurfa Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından “Bir Kitap, Bir Hayat’’ isimli proje kapsamında kütüphanesiz her köye, bir kütüphane çalışmasının ikinci ayağında ve Viranşehir’e bağlı Yukarı Sarpın Köyündeki 400 öğrenci kapasiteli, Yukarı Sarpın İlköğretim Okulu’nda kütüphane açıldı.
Kütüphane açılışına Şanlıurfa Ülkü Ocakları İl Başkanı Emin Özkutlu, Viranşehir Kaymakamı Lütfi Kotan, Viranşehir İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tuncay Kaplan, Viranşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır, MHP Viranşehir İlçe Başkanı Abdulkerim Etli ve davetli misafirler katıldı.
Merkeze bağlı Küçükhan köyünde yapılan kütüphanenin açılışında bir açıklama yapan Yukarı Sarpın İlköğretim Okulu Müdürü Şerif Şen şunları söyledi; “Açılacak olan kütüphanemiz büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef olarak gösterdiği muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma ülküsü yolunda gayret sarf eden öğrencilerimize değer katacaktır. Kütüphanemizin açılışında katkı sağlayan Şanlıurfa Ülkü Ocakları Başkanı Emin Özkutlu’ya, açılışta bizleri yalnız bırakmayan Sayın Kamyamakımız Lütfi Kotan’a ve değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.


Şanlıurfa Ülkü Ocakları İl Başkanı Emin Özkutlu ise “Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfının, Şanlıurfa İl Temsilciliği olarak bugün eğitim anlamında “Bir Kitap, Bir Hayat” projesiyle çıktığımız bu yolda yaptığımız çalışmalarla kütüphanesi olmayan köy okullarına kütüphane yapmak için çalışıyor ve ikinci kütüphaneyi yapmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Küçükhan İlköğretim okuluna yapmış olduğumuz kütüphanenin ardından, bugün burada Yukarı Sarpın İlköğretim Okulunun da kütüphanesini tamamladık ve Cenab-ı Hakkın izniyle Eğitim ve Kültür faliyetlerimizi hız kesmeden devam ettireceğiz. Bu anlamda Yukarı Sarpın İlköğretim Okulu’na yaptırmış olduğumuz kütüphanenin memleketimize hayırlı olmasını temenni ederken emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Açılışın ardından Kütüphanenin açılışına katkı sunan Şanlıurfa Ülkü Ocakları İl Başkanı Emin Özkutlu’ya, Viranşehir Kaymakamı Lütfi Kotan tarafından bir teşekkür plaketi verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.