banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

TRT Sanatçısı Demirkol Urfa'da Konser Verdi



Bir ilkin yaşandığı konserde TSM Sanatçısı Nurten Demirkol’un daveti üzerine sahneye çıkan Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Eşi Gül Fakıbaba, Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe ve diğer protokol üyeleri “Urfalıyam Ezelden” türküsünü sanatçıyla birlikte seslendirdiler. Fakıbaba çiftinin oturduğu yerden her türküyü ustaca seslendirmesi konsere katılanlara unutulmaz bir gece yaşattı.

Esentepe’de yer alan Şanlıurfa Belediyesi Nikâh ve Konferans Salonu’nda ücretsiz olarak gerçekleştirilen konsere, sanatseverler ilgi gösterdi. Tek bölümden oluşan ve değişik makamlarda birbirinden değerli eserlerin seslendirildiği konserde, Urfalılar müzik tadında unutulmaz bir gece yaşadılar.


Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Eşi Gül Fakıbaba. Başkan Yardımcısı M.Fevzi Yücetepe, Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Necmi Karadağ ve diğer davetlilerin katılımıyla düzenlenen konserde konuşan TRT Radyosu Türk Sanat Müziği Sanatçısı Nurten Demirkol, kendisini Urfa’ya davet eden Belediye Başkanı Fakıbaba ve şahsında Şanlıurfa Belediyesi çalışanlarına teşekkür ettiğini söyledi.

Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ise davetlerini kırmayıp kente gelen hemşehrimiz Demirkol’a minnettarlık duyduğunu belirterek, müziğin Urfalılar için ne denli önemli olduğuna dikkat çekti.

Her platformda 3T, 3S, 5M olgusuna dikkat çeken Fakıbaba, “Ülkemizde müzik dendiğinde ilk akla Urfa gelir. Çünkü müzik ile ismini markalaştıranların birçok şahsiyetin doğduğu şehir tabii ki Urfa’dır. İbrahim Tatlıses, Ferhat Göçer, Kazancı Bedih ve daha birçok ismi bağrında yetiştiren kentimizde müzik vazgeçilmez bir unsundur. Bu yüzden kentimizde müziğe gereken önemi vermek amacıyla müzik müzesi oluşturduk ve halkın hizmetine sunduk. 5M diyorum. Biri müzik, diğeri mağara, diğeri müze, bir diğeri meydanlar ve son olarak mutfak. Bu 5M ile kentimizin tanıtımına daha da katkı sağlayacağımızdan endişemiz yoktur” dedi.

Konserin sonunda Başkan Fakıbaba ve Eşi Gül Fakıbaba sanatçıyı ve ekibini tebrik ederek birer şükran çiçeği takdim etti.  
www.balikligol.com  
VİDEO GELİYOR


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.