banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Ağdaş müzik Caner Koca Gömülü Fatih Sultan Mehmet Mahallesi

TOPLUMSAL CİNSİYET ANA AKIMLAŞTIMA EĞİTİMİ YAPILDI



İçişleri Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) işbirliğinde, İsveç Büyükelçiliği’nin katkılarıyla 12 ilde yürütülen Birleşmiş Milletler Kadın Dostu Kentler Projesi, pilot kentlerden Şanlıurfa’da tüm hızıyla sürüyor.

Proje kapsamında Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen “Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Ana Politikalara Dâhil Edilmesi” eğitimleri iki gün sürdü. 5-6 Kasım tarihlerinde El-Ruha Otelinde düzenlenen eğitime Şanlıurfa İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Kadın Komisyonu Üyeleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve Şanlıurfa Belediyesinin Stratejik Planlama ve Mali İşler Müdürleri, Sağlık Müdürlüğü, İŞKUR, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Müftülük, GAP BKİ Bölge Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, Harran Üniversitesi, BARO, Ticaret ve Sanayi Odası, Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Kadın Kuruluşu temsilcileri katılım sağladılar.

Uzman İlknur Üstün ve Doç. Dr. Aksu Bora tarafından verilen eğitimde, ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’, ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Ana Politikalara Dâhil Edilmesi’ ve Kadın Dostu Kentler Projesi kapsamında hazırlanan ‘Yerel Eşitlik Eylem Planı’ çalışmalarını incelendi. Ayrıca katılımcılar, toplumsal cinsiyet eşitliğinin Şanlıurfa İl Özel İdaresinin ve Belediyesi’nin mevcut stratejik planına nasıl entegre edilebileceği hakkında da bilgi paylaşımında bulundu. Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farklı bakış açıları kazanan katılımcılara, eğitimin sonunda Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş tarafından eğitime katılım belgesi verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.