banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Mardin Haliliye Emir Preldzic 4

ŞANDER’İN Şanlıurfa çıkartması

Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın daveti üzerine Şanlıurfa’ya gelen Ankara Şanlıurfalılar Derneği (ŞANDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Nimetoğlu, Yönetim Kurulu üyeleri Zeki Çavuşoğlu, Emine Şeftalioğlu ve Osman Remzi Karakaş, Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93’üncü yıldönümü etkinliklerine katıldılar.

ŞANDER heyeti, 11 Nisan etkinliklerinden sonra da, bir dizi ziyaretlerde bulundular veKanalurfaTelevziyonu’nun“Telve” programına katılarak Ankara’da gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında açıklamalarda bulundular.

Yeni arkeolojik kazılar ile Dünya tarihin yeniden şekilleneceği medeniyetin ilk temellerinin atıldığı şehirlerden Şanlıurfa’nın, milli mücadelede göstermiş olduğu kahramanlıklar ve fedakarlıkların Anadolu’ya örnek olduğunu belirten ŞANDER Yönetim Kurulu Başkanı Nimetoğlu, şunları söyledi:

“Bu bakımdan bizlere emanet edilen tarih, doğa ve inanç turizminde bir marka olan GAP, termal tesisleri, sıra geceleri, yöresel yemekleri, el ürünleri ile sayamadığımız vb zengin özellikleri olan Şanlıurfamızın ne kadar değerli olduğunu gelecek nesillere aktarmak amacıyla, kamu ve sivil toplum kuruluşları ile tüm hemşehrilerimizin üzerine düşeni fazlası ile yapması gerekmektedir.

Ayrıca, bir marka şehir olan Şanlıurfamızın en kısa surede elbirliği ile bir kültür başkenti olduğunu ülkemize ve dünyamıza duyurarak hak ettiği yerli ve yabancı  turistiilimize çekerek, Şanlıurfamızınturizimde, ekonomide ve eğitimde Türkiye’nin bir numarası haline getirilmesi ŞANDER’in arzusudur.”

 

YOĞUN ZİYARETLER

ŞANDER heyeti 11 Nisan Bayramı için geldikleri Şanlıurfa’da çok sayıda ziyaret gerçekleştirdi.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Vali Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Belediye Başkan Vekili Fevzi Yücetepe, İl Özel İdare Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Sabri Ertekin, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Ahmet Akbıyık, Evren Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatif Başkanı Mustafa Aslan, GAP Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı İsmail Karacabey, ŞUKAD Dernek Başkanı Vildan Polat, Eğitim Gönülleri Vakfı Park Yöneticisi Rukiye Dağhan Çetin, Kanal Urfa Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Toru, Durak Gümüşcü, Ömer Faruk İpek,ve Bülent Sunay’ı ziyaret eden Nimetoğlu ve beraberindekiler, ziyaret ettikleri yetkililerin, STKve işadamlarının, dernek olarak her zaman maddi ve manevi desteklerine ihtiyaçlarının olduğunu belirterek,“Bizleri sevgi ve samimiyet ve muhabbetle karşılayan sayın hemşehrilerimize, ŞANDER olarak çalışma ve özel hayatlarında başarılar diler her zaman yanlarında olacağımızı belirtir, saygılar sunarız” dediler.

 

TV PROGRAMINA KATILDILAR

ŞANDER heyeti, ayrıca Şanlıurfa’da Kanalurfa Televizyonunda sevilerek izlenen Telve Programına konuk oldular. Programı hazırlayan ve sunan bilgisi, görgüsü, sevecen, yapıcı tavırları ve pozitif enerjisi ile tanınan İbrahim Halil Karaca’nın sorularını cevaplayan ŞANDER başkanı ve üyeleri, ŞANDER’in kuruluşundan bu güne kadar faaliyetlerini ve projelerini anlattılar.

 

 

Anahtar Kelimeler:
SanlıurfaŞANDER
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.