banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

KESK Urfa'da İş bırakma Eylemi Yapacak


Kesk’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası 27 Şubat 2013 Çarşamba günü tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Şanlıurfa’da da Maliye ve Sosyal Güvenlik Kurumu başta olmak üzere tüm örgütlü olduğu kurumlarda 1 gün iş bırakma eylemi yapacağını açıkladı.
Kesk’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası  adına açıklama yapan Şube Başkanı Ahmet Seyarcı; “Taleplerimiz, sadece kamu hizmeti verenlerin değil kamu hizmeti alan her kesimin talebidir. Sağlık ve eğitim başta olmak üzere kamu hizmetlerinin piyasalaştırılmasına karşı grevdeyiz. Taşeronlaştırmaya karşı grevdeyiz. Emeklilerimizin sefalet koşullarına karşı grevdeyiz. Adaletsiz uygulanan vergi ve ücret politikalarına karşı grevdeyiz.  Uygulanan küresel ekonomik yapı ile işsiz kalanlar için grevdeyiz. Çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakmak için grevdeyiz.
Bu nedenle 27 Şubat Çarşamba günü bu kurumlarda işi olan halkımızın bu işlerini bir gün sonraya erteleyerek grevimizi destekleyeceklerine inanıyoruz.
Mücadelemiz " kazanılan haklarımızı gasp eden anti-demokratik uygulamalara karşı İnsanca yaşam, güvenceli iş ve güvenli gelecek" mücadelesidir. Bu mücadelemiz meşru ve aynı zamanda hepimizin ortak bir mücadeledir. Bu nedenle Üyemiz olsun olmasın tüm çalışan arkadaşlar; Ya kamunun tasfiyesini hedefleyen, kamu çalışanlarının iş güvencesini ortadan kaldıracak  sözleşmeli köle haline getirecek bu düzenlemelere  seyirci olacak,  ya da herkese eşit, parasız, ulaşılabilir ve nitelikli kamu hizmetinin verilmesi için örgütlü bir mücadelede yerini alacaktır.
Ayrıca Anayasanın 90. Maddesi, 151 sayılı ILO Sözleşmesi’nin 3.maddesi, Mevcut Danıştay ve Yargıtay kararları, Avrupa Birliği Temel HaklarI Şartı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları gereği iş bırakma eylemimiz meşru olup, Bütün arkadaşlarımızı bu eylemimize güç vermeye davet ediyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.