banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Urfa Suriye Haliliye ABD

Kazancı Bedih, mezarı başında anılıyor (VİDEO)
Şanlıurfa'daki evinde sobadan sızan gazdan zehirlenerek 8 yıl önce eşi Fatma Yolak ile birlikte hayatını kaybeden Kazancı Bedih için Şanlıurfa Belediyesi yarın(18 Ocak 2012)  saat 11.00 da mezarı başında bir anma töreni düzenliyor. Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, sivil toplum örgüt temsilcileri, Kazancı Bedih’in ailesi, yakınları ve sevenleri onun mezarı başında dualar ederek  kuranı kerim okuyacaklar.



KAZANCI BEDİH KİMDİR

Yüzlerce türküye kaynaklık yapan Bedih Yoluk, 1929 yılında Urfa'da doğdu. Sıra gecelerinde büyüyen Bedih, küçük yaşlarda cümbüş çalıp, gazel, türkü ve hoyratla tanıştı. Kısa sürede dikkatleri çekince de yörenin sevilen ses ve saz sanatçılarından biri oldu. 14 yaşında evlendirilen Bedih, ailesinin geçimini sağlamak için bir kazancı ustasının yanında işe başladı. O, artık Kazancı Bedih olarak anılacaktı. 70 yaşından sonra çıkardığı Yaşayan Tarih kasetiyle de halk müziği tutkunlarının gönlünde yer etti.
www.balikligol.com


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.