banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Hülya Koçyiğit, Göbeklitepe'ye ve Balıklıgöl'e hayran kaldı
Şanlıurfa’ya katalog çekimleri için gelen sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile kentin tarihi ve turistik yerleri gezdi. Balıklıgöl ve Göbeklitepe ile Amazon kadınlarının anlatan mozaikleri inceleyen Hülya Koçyiğit’e Başkan Fakıbaba eşlik etti.

Şanlıurfa hakkında bilgiler aktaran Fakıbaba, Göbeklitepe ve Amazon Kadınlarının anlatıldığı mozaikler hakkında bilgiler aktardı. Hülya Koçyiğit, Göbeklitepe’yi gezerken “Nerdeyiz biz gibi bir duygu geldi içime “dedi

Gezinin rehberi ise Hülya Koçyiğit ile aynı grupta bulunanlara Göbeklitepe ile alakalı şu bilgileri aktardı: ”Bölgedeki daha kazılmamış merkezlerde de insanlık tarihinin bu bilinmeyen döneminin en sıra dışı uygarlık izleri saklı.O açıdan Urfa bu gün dünya yüzünde gezilmesi gereken en önemli merkezden birisi haline geldi.Bu sayede. Ama biz burasını tüm doğa şartlarına açık bırakırsak bu önemli kültür mirası ne yazık ki yıpranaraktan özgünlüğünü kaybedecek noktaya gelir. Avrupa’da tarımın yerleşim tarihinin Avrupa neotoliğinin başlangıç yerinin Anadolu olduğu çıktı.Burası olduğu çıktı.Yani buradan başlayan uygarlık gökdelenlere kadar gidiyor.Çok katlı yapılara kadar gider.Mimarlığın evriminin de başlangıcı burasıdır" dedi.
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.