banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Mardin Haliliye Emir Preldzic 4

Harran Üniversitesinden 6 bin öğrenci mezun oldu

Üniversitenin Osmanbey yerleşkesinde yapılan mezuniyet törenine Şanlıurfa  Valisi Celalettin Güvenç  Harran Üniversitesi Rektörü Prof. İbrahim Halil Mutlu Ak parti  Şanlıurfa  Milletvekili Yahya akman Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Al, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ademoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı  Sabri Ertekin, öğretim üyeleri ve öğrenciler ile davetliler katıldı.
İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan törende Harran üniversitesi öğrencileri adına öğrenci konseyi başkanı Osman Kabasın yaptığı konuşmada: yerleşkemizin merkezden uzaklığını dikkate alarak ve öğrenci arkadaşların bu konuda ne denli sıkıntı çektiğini göz önünde bulundurarak Merkez-Osmanbey arasında yapılması düşünülen  raylı taşıma sisteminin artık hayata geçirilmesini, bu konuda gerekli adımların ivedilikle atılmasını yürekten arzu etmekteyiz.
Bunun yanında Sayın valimiz ve sayın rektörümüzün üzerinde önemle durduğu ve haziran ayında ihalesi yapılacağının müjdesini verdiği 1000 kişilik öğrenci yurdunun çok hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi son derece önem arz etmektedir.
Ayrıca uzun zaman önce temeli atılan fakat bir türlü bitirilemeyen 600 yataklı Araştırma ve uygulama hastanemizin bir an önce tamamlanarak hizmete açılması Üniversitemiz ve bölgemiz açısından çok büyük önem arz etmektedir.
Belirtmiş olduğum bu üç büyük projenin hayata geçirilmesi ile Harran Üniversitesi şaha kalkacak ve gerçekten hem Şanlıurfa’ya hem de bölgemize çok büyük katkı sağlayacaktır. Dedi.
Daha sonra kürsüye gelen üniversite Rektörü Prof. İbrahim Halil Mutlu ,mezun olan öğrenci sayısının her yıl artacağına inandığını belirtti. Rektör Mutlu, "Bu yıl 6 bin öğrencimiz mezun oldu. Her yıl bu sayının artacağına inanıyorum. Ülkemize hizmet etmek için mezun olan öğrencilerimize bundan sonraki yaşamlarında başarılı olmaları için çok çalışmaları gerekiyor" dedi.

 


Rektör Mutlu konuşmalarında; 2007 Yılından itibaren mevcut okullarımıza 3 Fakülte, 4 Yüksekokul ve 1 Devlet Konservatuarı ilave edilerek, 8.000 civarında olan öğrenci sayımız bugün itibariyle 18.000’e yaklaşmış durumdadır. Doktora ve Yüksek Lisans  düzeyinde yeni açtığımız programlarla birlikte toplam 77 programa ulaştık ve bugün itibariyle doktora ve yüksek lisans yapan öğrenci sayımız 1.108 olmuştur. Üniversitemizin hızlı bir şekilde büyümesine ve gelişmesine paralel olarak artan sorunların çözümü ve kaliteden ödün vermeden hizmet sunulabilmesi için fiziki mekan ve altyapı çalışmaları da hızla sürdürülmektedir. Bu kapsamda geçen yıl temeli atılan Merkezi Derslik ve Merkezi Kütüphane inşaatları bitirilme aşamasına gelmiş ve 2013-2014 eğitim öğretim döneminde hizmete açılması planlanmaktadır. Merkezi Derslik ve Kütüphanenin hizmete açılmasıyla birlikte derslik sorunu çözülmüş olacak ve öğrencilerimiz modern bir kütüphaneye kavuşmuş olacaklardır. Osmanbey Yerleşkesinde bulunan 1.000 kişi kapasiteli yurda ilaveten 1.000 kişi kapasiteli bir yurt daha yapılması için  Kredi Yurtlar Kurumu tarafından en kısa süre içerisinde ihaleye çıkılacak olup,  yurdun tamamlanmasıyla birlikte öğrencilerimizin barınma sorunu büyük ölçüde çözüme kavuşmuş olacaktır. 600 Yatak kapasiteli Araştırma ve Uygulama Hastanemizin de ikmal ihalesi sonuçlandı ve geçen ay  yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı ve ikmal inşaatına başlanmıştır. Ödenek temin edilmesi halinde iki yıl içersisinde tamamlanması planlanmaktadır. Ayrıca Osmanbey Yerleşkemizde öğrencilerimizin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek olan Öğrenci Yaşam Merkezinin projesi hazırlandı ve bu yıl içerisinde ihalesi yapılacaktır. Osmanbey Yerleşkesinde Öğrenci Yaşam Merkezinin hizmete açılmasıyla birlikte yaşanabilir bir kampus olma yolunda bir adım daha atılmış olacaktır. Dedi


VALİ GÜVENÇ: KÜRESEL OYUNLARA KANMAYIN
Törende konuşan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, öğrencilere küresel oyunların geleceğinizi asla karartmasın tavsiyesinde bulundu. Vali Güvenç, "Sizlerle bu ülke lider bir ülke yolunda emin adımlar atacak. Kültürümüze yabancılaşmayalım. Özgür ülkenin özgür gençleri olduğumuzu asla unutmayın. Ülkemiz ve bizim kültürümüz üzerinde oynanan oyunları fark edelim. Küresel oyunlar bizim geleceğimizi asla karartmasın. Buna sizlerin izin vermeyeceğini biliyorum" dedi.
Konuşmaların ardından, bölümlerinden birincilikle mezun olan öğrencilere diplomaları protokol üyeleri tarafından verildi.
Diploma dağıtımının ardından tören, kep atma ve havai fişek gösterisi ,Ögr.Gör.Atik Sahil’in sunduğu müzik konseri ile  sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.