banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Hangi ünlüler Twitter'da 'Fake'e bastılar
İngiltere merkezli sosyal medya yönetimi şirketi Status People, twitter'ın en popüler isimlerinin ipliğini pazara çıkardı. 'Faker Score' adlı bir program geliştiren şirket, twitter hesaplarını takip eden kullanıcıları 'sahte', 'aktif değil' ve 'iyi' olarak sınıflandırdı. Takipçilere ait verilerden alınan örnekler ile hesabın ne kadar popüler olduğuna dayanan 500 twitter işlemini, birkaç basit spam kriteriyle karşılaştıran program, çok sayıda tanınmış kişinin milyonlarca sahte takipçisi olduğunu ortaya koydu.
Yüzde 43'ü sahte
28.4 milyon takipçisinin yüzde 43'ünün sahte olduğu ortaya çıkan Lady Gaga'nın 'Dünyanın en çok takip edilen kişisi' unvanı artık gerçekçi değil! Yeni pop ikonunu takip eden fakat 'aktif olmayan' hesapların oranı ise yüzde 34. Yani popçuyu gerçekte 6.5 milyon kişi 'follow'luyor.
Sen de mi Başkan?
DÜNYANIN en çok takip edilen politikacısı olan ABD Başkanı Obama da 'Faker Score' adlı programdan nasibini aldı. 18.5 milyon takipçisi olan Başkan Obama'nın gerçek takipçi sayısı 5.5 milyon.
Satın almış
ABD'de Demokrat Parti'nin senatör adayı Anthony Gemma, çok kısa sürede 940 bin takipçiye ulaştığı için 'Takipçi satın alıyor' suçlamalarına maruz kalmıştı. İddiaları yalanlayan Gemma'nın mumu yatsıya kadar yandı. Politikacının takipçilerinin yüzde 67'sinin sahte olduğu ortaya çıktı.
'Kim' inanır?
DEDESİ Kars'ın Karakale köyünden ABD'ye göç eden Kim Kardashian da sosyal medya balonlarından biri... 72 gün süren evliliği ve kalçalarıyla her daim gündemden düşmeyen Ermeni asıllı TV yıldızının profilindeki 15.8 milyon takipçi sayısının 10 milyonu çöp...
Ödüller gerçek hesaplar yalan
Her yıl MTV, People's Choice ve Teen Choice ödüllerini silip süpüren Katy Perry'nin takipçileri arasında milyonlarca sahte hesap var. Seksi popçuyu takip eden 25.1 milyon kişiden 10 milyonu 'fake'...
JUSTIN BIEBER (26.6 milyon)
Sahte: % 31
Aktif olmayan: % 33
İyi: % 36
RIHANNA (24.3 milyon)
Sahte: % 45
Aktif olmayan: % 34
İyi: % 21
BRITNEY SPEARS (19.5 milyon)
Sahte: % 37
Aktif olmayan: % 35
İyi: % 28
SHAKIRA (17.8 milyon)
Sahte: % 55
Aktif olmayan: % 33
İyi: % 12
TAYLOR SWIFT
Sahte: % 34
Aktif olmayan: % 42
İyi: % 24
Kaynak: AKŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.