banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor

Ağız ve Diş Sağlığı Haftası Semineri Düzenlendi
Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında, Diş Hekimleri Odası Başkanı Ekrem kaya ve diş hekimleri, Hamza Halıcı, Bilal Doblan, Yusuf küçük, İ.Halil Ertan seminere katılarak; öğrencilere fırça macun dağıttılar.

 

 

Şanlıurfa diş hekimleri odası olarak, İlimizde öncelikle üç okul olmak üzere 1-5.sınıf öğrencilerimize ağız ve diş sağlığı taraması yapılmakta, dişlerin nasıl çürüdüğü, diş fırçalamanın önemi ve ağız sağlığında dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda eğitimler verildi.

Bu eğitim ve taramalar sonucunda öğrencilerimiz diş fırçalama konusunda bilinçlendiriliyor. Rahatsızlıklar yerinde tespit edilerek, Öğretmenler ve öğrenciler aracılığıyla ailelerine bildirilmektedir.

Her yıl 21-27 Kasım'da Ağız Diş Sağlığı Haftası ve 22 Kasım'da kutlanan Diş Hekimliği Günü 22 Kasım'ın içinde bulunduğu haftanın her sene, "Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası" olarak kutlanıyor.

Şanlıurfa il sağlık müdürlüğüne bağlı 170 diş hekimi ve 2 ağız ve diş sağlığı merkezi ile koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmeti veriliyor. ADSM'lerde 24 saat acil diş hekimliği uygulaması da devam etmektedir. Engelli vatandaşların ağız ve diş sağlığı bakımlarıyla ilgili "Engelli bireylerin ağız ve diş bakımları genellikle ihmal ediliyor. Bu konuda aileler yeterli bilince sahip değiller. Engelli çocuklarımızı dişleri sürer sürmez en az 6 ayda bir diş hekimine götürmeli ve günlük ağız bakımlarını yapmayı asla ihmal etmemeliyiz".



Koruyucu tedavi ile hastalığın başlamadan önlendiğini, koruyucu tedavi ile çözülmeyen durumlarda tedavi edici hizmetlerin ön plana çıktığını, koruyucu hizmetlerin etkinliğinin artırılmasının tedavi edici hizmetlerin kalitesini de artıracağını söyledi. Hedefimiz çağdaş bilgi ve son teknolojiyi kullanan, uluslararası standartları ve meslek ahlakını benimseyen, hastanın ailesinin ve yakınlarının memnuniyetini önemseyen bilimsel temellere dayalı ağız diş sağlığı hizmeti sunulmasıdır."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.