banner2
Öne Çıkanlar Dumankaya Gabon Tomasz Listkiewicz (Polonya) Türkiye Tolga Zengin Ağaoğlu Ukra

Urfa'ya Kültür Merkezi Yapılıyor

Şanlıurfa Kültür ve Turizm Müdürü Selami YILDIZ yaptığı basın açıklamasında İl Özel İdaresi güneyinde mülkiyeti maliye hazinesine ait 10 dönümlük arsa, 10 yıl önce Kültür Merkezi Yapılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tahsis edilmiş, ancak bir türlü yatırım programına alınmamıştı. Sayın Milletvekillerimizin, Sayın Valimizin ve Şanlıurfa Kamuoyunun ısrarlı talepleri üzerine Başbakanlık GAP Eylem Planı kapsamında Şanlıurfa Merkezde yapılması planlanan Kültür Merkezi Projesi, Kültür ve Turizm Bakanlığınca 2011 yatırım programına alındı.

Kültür Merkezi Projesinin Yapım ve Uygulama (İnşaat) İşi için ilk etapta 6.500.000 TL ödenek Şanlıurfa İl özel İdaresi Genel Sekreterliği hesabına aktarıldı. 08.02.2011 tarihinde Sayın Valimiz başkanlığında Kültür ve Turizm Bakanlığı Uzmanları ve ilimizdeki uzmanların katılacağı Nerede? Nasıl? Bir Kültür Merkezi istiyoruz? Un ihtiyaç analiz değerlendirme toplantısı yapılacaktır.

3 ay içerisinde mühendislik projelerinin hizmet alımı yapılacak olup, akabinde de hazırlanan projenin uygulama işi ihale edilecektir. Yani 2011’de Urfa Kültür Merkezi’nin temeli atılacak, 2012’de bitirilecek, 2013’te ise hizmete girecektir. 

Kültür Merkezinde; Çok Amaçlı Salonlar, Konferans Salonları, Fuayeler, Okuma Salonları, Sergi Salonları, Müzik Çalışma Mekânları, Halkoyunları Çalışma Mekânları, Tiyatro Çalışma Mekânları, Kültür-Sanat Kurs Atölyeleri, Teknik Mekânlar ve hizmet birimlerinin yer aldığı mekânlar bulunacaktır. Ayrıca Kültür Merkezi yanına açık hava etkinlikleri için 5000 kişilik bir Anfi Tiyatro da yapmayı düşünüyoruz. Bu proje Kültür ve Turizm Bakanlığımızın Şanlıurfa için planladığı mega projelerden biri olacaktır ” dedi.

 www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.