banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor

Urfalı Aleviler, Adıyaman’a çıkarma
Adıyaman'ın Karapınar Mahallesi'nde bazı evlerin kapılarının işaretlemesiyle ilgili olarak, Adana, Mersin, Gaziantep, Malatya, Kozan, Elazığ ve Ankara'da bulunan Alevi Dernekleri temsilcileri, tepki için Adıyaman'da basın açıklaması yaptı. Alevi Kültür Dernekleri Şanlıurfa Şubesinin yönetim kurulu, gençlik kolları ve üyeleri de Adıyaman’daki miting gibi basın açıklamasında yer aldılar.

Karapınar Mahallesi Türmüz yolunda düzenlenen mitingde, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Hüseyin Güzelgül, Karapınar Mahallesi'nde evleri işaretleyen kişilerin bir an önce yakalanması gerektiğini söyledi.

Türkiye'de gerçek anlamda Sünni-Alevi kardeşliğini yaratmaya çalıştıklarını, mücadelelerinin süreceğini ifade eden Güzelgül, “Bakın Şırnak'ta Umut kitap evine saldıranlara 'iyi çocuklar' dediler. Hrant Dink'i katledenlere de 'çocuk' dediler. Buradaki işaretleri yapanlara da 'çocuk' dediler. Bu çocuklar kimdir? Bu çocukların kim olduğunu ve bunu çocuklara yaptıranların bulunmasını istiyoruz. Bunun da Alevi kurum temsilcileri olarak takipçisi olacağız” dedi.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez ise Adıyaman'ın bölgede Alevi, Sünni ve Kürtlerin birlikte yaşadığı önemli bir şehir olduğunu ifade etti.

Geçmez, bu şehirde birilerinin gövde kaşımak istediğini belirterek, “Birileri bizi terbiye etmeye çalışıyor. Burada görev Sünni kardeşlerimize düşüyor. Bu davanın takipçisi olacağız” diye kaydetti.



Özel, bu kışkırtmalara hiç gelmedik

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel da Karapınar'da yaşanan olayları gerçekleştirenleri bulmanın devletin görevi olduğunu söyledi. Hiçbir zaman kışkırtmaya gelmediklerini sözlerine ekleyen Özel, “Biz bu kışkırtmalara hiç gelmedik. Hep dediler, 'dış mihraklar, dış mihraklar'... Biz bugüne kadar tüm mazlumların da yanında sorgusuz yer almışız” diye dile getirdi.

Daha sonra söz hakkı alan CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat da, olayı duyduğu gibi TBMM’ye soru önergesi verdiğini belirterek, Karapınar'da yaşanan olayın Adıyaman'ın huzur ve kardeşliğini bozmak için yapıldığını söyledi.

Olayın faillerinin yakalanması ve onlardan hesap sorulması gerektiğini ve bu konuda yetkililerden titiz bir çalışma yapmalarını dile getiren Fırat, “Her kim yaparsa yapsın, çocuk büyük fark etmez, bu olay Adıyaman'ın huzurunu, kardeşliğini bozmak için yapılmıştır. Bu çirkin bir olaydır. Adıyaman, Türkiye'nin bir mozaiğidir. Adıyaman kardeşliğin ve barışın sembolüdür” şeklinde konuştu.



Atalar, Bu olay aydınlatılsın

Bu arada miting sonrasında bir açıklama yapan Alevi Kültür Dernekleri Şanlıurfa Şubesi Başkanı Kemal Atalar da, Adıyaman’ın yıllardan beri Alevi, Sünni, Türk, Kürt, Müslim, Gayri Müslim ayrımı gözetmeksizin birçok kültürel öğenin bir arada ve huzur içinde yaşamış olduğu bir yer olduğunu belirterek, “Sevgi, saygı ve hoşgörünün hakim olduğu Adıyaman’da, Alevi vatandaşlarımıza yönelik yapılan böylesine bir olayın yaşanması bizleri derinden üzmüştür. Bu olayı yapanlar biran önce aydınlatılmasını istiyoruz” dedi.

Öte yandan miting alanı zaman zaman kalabalığın, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Sivas’ı Maraş’ı, Gazi’yi unutmadık”, “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” şeklinde sloganları ile inledi.

Yoğun katılımın olduğu ve Emniyet güçlerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı miting, yaklaşık 2 saat sonra sona erdi.
www.balikligol.com


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.