banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Urfa'da 'Kara Gözlüm, Tarih Sözlüm' belgeseli çekilecek

TRT Turizm ve Belgesel Kanalına yönelik çekilecek belgeselin çekimlerine Şanlıurfa genelini kapsayacak şekilde start verildi. Yönetmenliğini Özkan Karaca’nın yaptığı, yapımcılığını Atlantik Medya ve Prodüksiyon şirketinden Ercan Çalık üstlenmiştir. Kültürel varlıklarımızı ve tarihsel miraslarımızı geleceğe taşıyan dijital arşiv olması, tarihin izine ve yarınlara ışık tutması hedeflenmektedir.

Kültürel dinamiklerimizin ve tarihsel mirasımızın duyarlılığını geçmişin esintisinden alarak geleceğe taşımak ve belleğimizi ortaya çıkarmak amacıyla: Şanlıurfa ilimizin konu alındığı “Kara Gözlüm, Tarih Sözlüm” belgeseli. TRT Turizm ve Belgesel Kanalına yönelik çekilecek belgeselin çekimlerine Şanlıurfa genelini kapsayacak şekilde start verildi. Yönetmenliğini Özkan Karaca’nın yaptığı, yapımcılığınıise Atlantik Medya ve Prodüksiyon şirketinden Ercan Çalık üstlenmiştir. Kültürel varlıklarımızıve tarihsel miraslarımızıgeleceğe taşıyan dijital arşiv olması,tarihin izine ve yarınlara ışık tutması hedeflenmektedir.
Geçmişin tozlu sayfalarından ve günümüzün zaman ruhuna kadar iz olmuş, güzelliler dokunmuş ve kat kat yığılan çağlarla beraber yükselerek geçmişten- geleceğe mühür vurmuş bulunan: Şanlıurfa
Mekânların insanlar üzerinde kattığı ve zamanın ruhuyla beraber anılarında yer bulduğu sessiz fısıltılar. Duyguların rengi, doğanın teni, mekânların yerinde bulunularak şiirsel görüntü ritminde değişik belgesel dili kullanılması hedeflenen: “Kara Gözlüm, Tarih Sözlüm” belgeseli. Görüntü ve müzik sanatını bir araya getirerek, diyalog ve metinlere fazla yer vermeden, izleyicinin kendi içsel yorumlaması ve düşünebilmesine fırsat verebilecek görüntü zenginliğinde izleyicilere sunulacaktır. İnsan, şehir ve tabiat belgeselinde çekimleri şahane yerlerde yapılarak; tarihin kapısını aralayan, insanların yaşamına odaklanan, kültür ve inançlarını anlatan belgeseldir.
İçinde diyaloğun ya da yorumlara çok fazla yer verilmeyecek olan belgesel; Doğa, insan, yaşam, din, zaman, toplum gibi birçok konudan bahsedilecektir.

 


BELGESEL FİLM HAKKINDA
__________________________________________________________
2014 • 30 dakika • Renkli • Türkçe, İngilizce
Yönetmen: Özkan Karaca
Yapım: Atlantik Medya ve Prodüksiyon
Yapımcı: Ercan Çalık
Görüntü Yönetmeni: Özkan Karaca
Yapım Koordinatörü: Fatih Çalık
Kurgu: Ali Döş
Danışmanlar:

ÖZKAN KARACA (YÖNETMEN):1977 Malatya doğumludur. Ulusal bir televizyonda aktüel kameramanlığı yapmış, çeşitli dizi ve film yapımlarında reji yardımcısı ve kameraman olarak bulunarak setlerin tozunu yutmuştur. Sinema diline vakıf olarak, kamera plan ve acı tekniğini kavrayarak hikâye tasvirini birleştirmesi ile televizyon, sinema ve çizgi film senaryoları da kaleme almaktadır. Şiir, deneme, makaleleri çeşitli dergi ve gazeteler de yayınlanmaktadır.Yayınlanmaya hazırladığı; roman, hikâye, deneme, şiir ve araştırma türlerinde eserler verecektir. 2007 yılında Var Oluşa İki Kanat soluğanı ile “İki Kanat Yayınları’nı kurmuştur. Medya ve prodüksiyon alanında faaliyet gösteren ve sektörün saygın konumunda olarak adından söz ettirmeyi başarmış bulunan: Atlantik Medya ve Prodüksiyon şirketinde: Yapımcı, yönetmen, kameraman ve senarist olarak faaliyetini sürdürmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.