banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Urfada 11 Nisan Coşkusu 3 Gün Sürecek

9–10–11 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan "11 Nisan Kutlama Programı"nda Urfalıların milli mücadelede ortaya koyduğu kahramanlık destanını anlatan konferans, sergi ve müzikalin yanı sıra yöresel kıyafet defilesi ve ünlü sanatçıların konserleri yer alıyor.

9 Nisan 2010 Cuma Günü Saat 14'te Av. Müslüm Akalın'ın Şair Nabi Kültür Merkezi'nde vereceği "Kurtuluş Konferansı"yla başlayacak olan etkinlikler kapsamında aynı gün imza töreni ve sergi açılışı da yapılacak.

10 Nisan 2010 Cumartesi Saat 20.30'da Mozaik AVM'de Yöresel Kıyafet Defilesi ve Ünlü Gitarist Ahmet Kanneci konseriyle devam edecek olan etkinlikler kapsamında 11 Nisan Pazar Günü GAP Arena Stadyumu'nda yapılacak olan resmi kutlamaların ardından saat 16'da İbrahim Tatlıses Şanlıurfalı hemşehrilerine uzun bir aranın ardından konser verecek. Etkinlikler Şanlıurfa Belediyesi Şehit Tiyatrosu Oyuncularının aynı günün gecesi saat 20.30'da Mozaik AVM'deki sahneleyeceği  "Bir Zafer Ki" adlı kurtuluş müzikaliyle son bulacak.  

11 Nisan'a birbirinden özel etkinliklerle farklı manalar katmaya çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, "Amacımız halkımıza daha da coşkulu bir 11 Nisan yaşatmak. Bu konuda günler öncesinden çalışmalara başladık. Belirlenen programın içeriğini oluşturmak için bir komite kurduk. Kurum ve kuruluş amirleri, STK temsilcileri ve basın mensuplarının yer aldığı komitemiz bu etkinliklerde karar kıldı. Umarım Urfalılar kurtuluş destanlarını 3 günlük sürecek olan etkinliklerde yeniden hatırlama imkanı bulurlar" dedi.

11 NİSAN KUTLAMA PROGRAMI

9 Nisan 2010/Cuma

*Kurtuluş Konferansı ( Konuşmacı: Müslüm AKALIN)

Yer: Şair Nabi Kültür Merkezi

Saat: 14.00

*Yarışmaların Ödül Töreni

Yer: Şair Nabi Kültür Merkezi

Saat: 15.00

 *Müslüm AKALIN'ın 'Milli Mücadelede Urfa' adlı Kitabının İmza Töreni

Yer: Şair Nabi Kültür Merkezi

Saat: 15.30

 *Kurtuluş Sergisi

Yer: Belediye Sergi Salonu

Saat: 16.00

 

10 Nisan 2010/Cumartesi

*Yöresel Kıyafet Defilesi

Yer: Mozaik AVM Konferans Salonu

Saat: 20.30

*Ahmet KANNECİ Gitar Resitali

Yer: Mozaik AVM Konferans Salonu

Saat: 21.30

 

11 Nisan 2010/Pazar

Resmi Kutlama Programı

Yer: GAP Arena Stadı

Saat: 14.00

 *İbrahim TATLISES Konseri

Yer: GAP Arena Stadı

Saat: 16.00

 *'Bir Zafer Kİ' adlı Kurtuluş Müzikali

Yer: Mozaik AVM Konferans Salonu

Saat: 20.30

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.