banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Ağdaş müzik Ceyhanspor Kırsal Argıncık Mahallesi Caner Koca

Urfa Mutfak Müzesine Kavuşuyor

Hacıbanlar Evi’ni satın alan Şanlıurfa Belediyesi tarihi mekânı “Geleneksel Mutfak Müzesi”ne dönüştüreceğini bildirdi.

       Hacıbanlar Evi’nde restorasyon işlemlerine başlayan Şanlıurfa Belediyesi, “Geleneksel Mutfak Müzesi”ne dönüştüreceği mekanda Urfa mutfağını önce ülkemize daha sonra dünyaya tanıtmayı planlıyor.

       5 oda, 1 zahirelik, 2 eyvan, 3 tarafı zerzembe(kiler), 2 su kuyusu, geniş avlusu ile Tarihi Urfa Evleri’nin vazgeçilmez örneklerinden biri olan Hacıbanlar Evi, fıskiyeli havuz ve yoğun desenli cepheleriyle konuklarını farklı bir atmosfere taşıması bekleniyor.

      Çiğköfte, içli köfte, ağzı açık, yumuk, borani gibi daha birçok birçok yöresel yemeği bulunan Şanlıurfa’nın Hacıbanlar Evi ile Mutfak Müzesine kavuşmasının 6 ay süreceği bildirildi. 

       Şanlıurfa’ya gelen yerli, yabancı konukların Mutfak Müzesine dönüştürülecek Hacıbanlar Evi’nde ağırlanmasının ve burada yöresel Urfa yemeklerinin ikram edilmesinin amaçlanıyor. 

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.