banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Ücretsiz Halk Oyunları Kursu Açılıyor

Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Konservatuar Birimi’nce tüm yaş gruplarına yönelik ücretsiz halk oyunları kursu açılacağı bildirildi.

      Halk oyunlarına katılmak isteyen bay, bayan ve çocukların 25 Nisan–15 Mayıs 2011 tarihleri arasında Abdülkadir Karahan Caddesi Öğretmenevi Bitişiğinde bulunan Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Eğitim Merkezi’ne giderek, bizzat kayıt yaptırmaları gerekiyor.

     Şanlıurfa Belediyesi Konservatuar Birimi tarafından açılan kurslar, koro konserleri, sıra gecesi v.b kültürel etkinlikler hakkında bilgi veren Birim Sorumlusu İsmail Altıngöz, “ Bay, bayan ve çocuklar olmak üzere 3 ayrı kategoride başlatılan halk oyunları kursuna, vatandaşlarımız 25 Nisan-15 Mayıs 2011 tarihleri arasında kayıt yaptırabilecekler. Amacımız geleneksel kültürümüz olan yöre oyunlarımızı sevdirmek, yaygınlaştırmak ve gelecek kuşaklara aktarmaktır. Ben tüm Şanlıurfalı hemşerilerimizi bu kursa davet ediyorum.” dedi.

ENSTRÜMAN KURSLARI, KORO VE SIRA GECESİ KONSERLERİMİZ SÜRÜYOR   

     Vatandaşlara yönelik ücretsiz olarak başlatılan enstrüman kurslarının devam ettiğini hatırlatan Şanlıurfa Belediyesi Konservatuar Birim Sorumlusu Altıngöz, “Enstrüman kurslarımızda keman, gitar, bağlama v.b dallarda verilen kurslarımız önümüzdeki dönemlerde de devam edecek. Bu arada Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Çocuk Korosu konserlerine devam ediyor. 7 Mayıs’ta Türk Halk Müziği Şanlıurfa Belediyesi Nikah ve Konferans Salonu’nda bir konser verecek. Tüm halkımızı da bu konsere davet ediyorum” diye konuştu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.