banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Emir Preldzic 4 Sanlıurfa Haber

TSE'den Çiğköfte muaması

TSE’nin çiğköfte standartlarını belirlediği haberi, çiğköftenin anavatanı  Urfa’da eleştirilere yol açtı. İlk tepki Folklor Araştırmacısı Abuzer Akbıyık’tan geldi. Akbıyık, “Eğer bu doğruysa Şanlıurfa olarak buna itiraz etmemiz gerekir” dedi.

 

Akbıyık, HİZMET’e yaptığı açıklamada,  şunları kaydetti:“TSE ve Tatlıses Çiğköfte’nin ortak çalışmasıyla bu kriterin belirlendiği ifade ediliyor.  Sağlıklı bir yorum için  öncelikle TSE’nin gerçekten böyle bir standart belirleyip belirlemediğini tespit etmek gerekiyor.  Ben de konuyu ulusal medyadan takip ettim. Öncelikle şunu belirlemek gerekiyor. Bu ne çiğköftesi? Adıyaman çiğköftesi mi, Antep çiğköftesi mi? Buna Urfa çiğköftesi demek mümkün değildir. Çünkü bizim geleneksel ürünümüzde sirke, nar eşkisi, şeker ve ceviz olmaz.  Urfa çiğköftesini merak edenlere Mehmet Hulusi Öcal ağabeyimizin “1997’de çıkardığı ‘Özellikleri ve Güzellikleriyle Çiğkötfemiz’ kitabını okumalarını öneriyorum.


Umarım Belediye ve ŞUTSO başta olmak üzere Şanlıurfa’daki kurumlar çiğköfte ve diğer lezzetlerimize sahip çıkma noktasında üzerlerine düşeni yaparlar.”

Hizmet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.