banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

TRT ile URFA Müziği çalışması başladı

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Şanlıurfa Valiliği İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve TRT Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile “İL İL Türkülerimiz Projesi” kapsamında 4 CD’den oluşan “Urfa Müziği Albümü” çalışmalarına başlandı. Albümde Kültür ve Turizm Bakanlığı Şanlıurfa Devlet Türk Halk Müziği Korosu saz ve ses sanatçıları, yerel saz ve ses sanatçılar ile TRT saz ve ses sanatçıları, saz ve sesleriyle katkı sağlayacak. İlk kayıtlar 2 gündür Kültür ve Turizm Bakanlığı Şanlıurfa Devlet Türk Halk Müziği Korosu Stüdyosunda yapılıyor. İkinci etap kayıtları ise TRT Ankara Müzik Dairesi Başkanlığı stüdyolarında yapılacak.  Albüm içerisine TRT ve Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce müşterek hazırlanan Şanlıurfa’yı tanıtıcı 48 sayfalık bir tanıtım kitapçığı konulacak. Şanlıurfa Valiliği ve TRT Genel Müdürlüğü’nün ortak yayını olarak 4 CD den oluşacak albümden 5 bin takım Şanlıurfa Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce tanıtım amaçlı ücretsiz olarak dağıtılacak;  Albüm ayrıca Ulusal ve Uluslararası alanda TRT tarafından satış mağazalarında satışa sunulacak. 3 ayda tamamlanması ön görülen proje Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü olan 11 Nisan 2011 tarihinde Şanlıurfa Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce düzenlenecek tanıtım kokteyli programı ile müzik severlerle buluşacak.

 

Albümde Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu Emekli Koro Şefi Mehmet Özbek, Ses Sanatçısı Salih Turhan,  Kültür ve Turizm Bakanlığı Şanlıurfa Devlet Türk Halk Müziği Ses Sanatçılarından Halil Altıngöz, Halil Sezgin, Mehmet Acet (Aşık Sefai), Mihriban Türkmen, Saz Sanatçılarından M. Bakır Karadağlı, Cihan Uluğ; İstanbul Radyosu Ses Sanatçılarından Münevver Özdemir; Ankara Radyosu Ses Sanatçılarından Emel Taşçıoğlu, Muzaffer Ertürk, Mehmet Seske, Kubilay Dökmetaş, Mustafa Acar, Suat Kuş, Hüseyin Geçer, Ferhat Erdem; İzmir Radyosundan Ses Sanatçılarından Aysun Gültekin, Adile Kurt Karatepe, Hüsamettin Subaşı, Tuncay Kemertaş, Can Yeşilyurt, Zafer Taştan; Mahalli Ses Sanatçılardan Mehmet Delioğlu, Emin Taşkıran, Mustafa Savaş, Mehmet Güzelgöz, Faruk Cankat, İbrahim Yeşildağ, Mahalli Saz Sanatçılarından Mehmet Nacak, Fazlı Öztop, Abdulkadir Karakuş, Naci Yoluk ve TRT dışından 8-10 sanatçı yer alıyor. Yapımda ise TRT Müzik Dairesi Başkanı Deniz Çakmaklıoğlu, Başkan Yardımcısı Asim Tokel, Koordinatör: Fatma Salman, Şef: Zafer Gündoğdu; Danışman Abuzer Akbıyık, Tonmayster: Can Yeşilyurt Ve Hazırlık: Ahmet Ulus yer alıyor.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.