Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_3infh0prvd2s6emr7d933rfcs6, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Tarsus'ta ilk hacı kafilesi dualarla uğurlandı haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Tarsus'ta ilk hacı kafilesi dualarla uğurlandı

Tarsus’ta bu yıl hac farizasını yerine getirmek için ilk kafileden oluşan 44 kişi dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

Ulu Camii avlusunda gerçekleşen törende ilk önce Kur’an-ı Kerim okunarak dualar yapıldı. Törende bir konuşma yapan Tarsus Müftüsü Hayri Eranay, “Türkiye’den ve Tarsus’tan birçok hacı adayımız kutsal topraklara gidiyor. Ülkemizin ümidi sizsiniz. Ümit olan ümitleri boşa çıkarmaz. Bu  otobüs sizleri kutsal yolculuğa Beytullah’a götürürken yüce bir toprağa gideceksiniz. Bunun bilincinde olun.  Şeytani konulardan uzak durun.” dedi.

Hacı adaylarından dua etmelerini isteyen Erenay, “Keşke Allah’ım nasip etse de biz de sizlerle gidebilsek. Burada olan problemlerimizin sona ermesi ve hacı adayı olarak kutsal topraklara gidip gelmeyi Allah’ım herkese nasip eylesin.  Buradaki suni problemlerimizin çözümü için dua edin. Beytullah’ı ilk gördüğünüzde reddedilmeyecek dualar edin. Orada araba, ev, toprak isteme gafletine düşmeyin. Hz. Muhammed Mustafa’nın  huzuruna hesap için vardığımızda  onun iftihar ettiği ümmetlerinden olmayı dileyin, bunun için dua edin.  Orada bizleri münevver eyle diye dua edin. Dolu dolu bir hac görevi yapın ve dolu dolu feyz alarak dönün. Rabbim sizleri orada Hz. Muhammed Mustafa’nın karşıladığı hacılardan eylesin.”  şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından aileleri ve yakınlarıyla vedalaşıp sevinç gözyaşı döken hacı adayları, kutsal topraklara gitmek için otobüsle Adana Havalimanına dualar ile uğurlandılar. (A. Hakim Kurt-İLKHA)






Anahtar Kelimeler:
MersinTarsus
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.