banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Sanlıurfa Haberleri

Suruç’ta Yetenek Bende Festivali
Bir süredir devam eden ve 60 ayrı gösterinin yarıştığı Yetenek Bende yarışmada eleme turlarının ardından final aşamasına gelindi. Final programı kapsamında düzenlenen festivale Suruç Kaymakamı Dr. Fatih Akbulut, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Şen Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Yıldız Cumhuriyet Başsavcısı Alper Yalçın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Han Özdemir, Öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Suruç ilçe merkezindeki Cumhuriyet alanında yapılan festivale katılımcı okullar stant açarak çeşitli tarihi ve kültürel öğeleri tanıttı. Yöre mutfağından çeşitli yemekler, yöresel kıyafetler, çiftçilikte kullanılan eski materyaller tanıtıldı. Öğrencilerin hazırlamış olduğu resim sergileri, Halk oyunları, tiyatro, ilizyon, komedi skeç, semazen ve birbirinden güzel bir çok gösteri sergilendi. Müzik öğretmenlerinden oluşan ekip ise verdikleri konser ile konuklara müzik ziyafeti yaşattı. Büyük beğeni gören konser vatandaşlar tarafından dakikalarca alkışlandı. Gösteriler arasından dereceye giren ekiplere Suruç Kaymakamı Dr. Fatih Akbulut tarafından plaket verildi. Suruç halkının büyük ilgisini çeken etkinlikte vatandaşlar etkinlik alanını akşama kadar bırakmadı. Bir gün süren etkinlikte Suruç Kaymakamı Dr. Fatih Akbulut stantları bir bir gezerek yöre hakkında detaylı bir şekilde bilgi aldı. Öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirip sohbet eden Kaymakam Akbulut etkinliği çok beğendiğini ifade ederek her gösterinin kendi dalında birinci olduğunu söyledi. Kaymakam Akbulut ’’ 2 ay süren ve 60 gurubun yeteneklerini sergilediği yarışmanın sonucunda bu gün buraya geldik. Bu yarışmaya katılan ve şuanda alanda bulunan bütün yarışmacı arkadaşları tebrik ediyorum. Büyük bir medeni cesaret gösterdiler. Aslında onlar bizim gönlümüzün birincileridir. Bu organizasyonda yer alan öğretmen ve Milli Eğitim Müdürlüğündeki arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Suruçlu genç kardeşlerimin yüzlerindeki ışığı görüyorum aydınlık ve daha kalkınmış modern Türkiye’ye olan inancım bir kez daha artıyor. Sizler bize güç veriyorsunuz Türkiye sizlerle daha kalkınmış daha gelişmiş bir ülke olacaktır’’ dedi.

Suruç İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Han Özdemir ise”23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında yapılan yetenek bende Suruç festivalini bu yıl gerçekleştirmiş olduk. Festivalimiz çok renkli geçti çok büyük bir katılım sağlandı. Festivalde her bir okulumuz bir etkinlik yaparak stantlar açtı. Belli bir süredir devam eden Yetenek Bende yarışmasına katılan öğrenciler bu festivale katılıp yeteneklerini sergilediler. Bu etkinlik hem öğrencilerimizde hem Suruç halkına çok büyük bir heyecan yarattı. Bu etkinlikte çok büyük emeği geçen başta Kaymakamımız Dr. Fatih Akbulut’a çok teşekkür ediyorum. Bu tür etkinlikler bundan sonraki süreçte de ilçemizde devam edecektir. Etkinliğe katılan öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve Suruç halkına teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.