banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

Suriyeli çocuklar için gezi düzenlendi

Ceylanpınar ilçesinde faaliyet yürüten Muhacirlerle Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Derneği (Muhacir Der) Suriyeli çocuklara kanat germeye devam ediyor. Dernek, çocukların savaş psikolojisini üzerlerinden atmaları için şehirde bulunan çiftliğe gezi düzenledi.

Muhacir Der, Ceylanpınar ilçesinde kalan Suriyeli Mültecilere eğitim, yardım ve dayanışmanın yanı sıra sosyal aktivite, gezi programları da düzenlemekte.

Yapılan faaliyetlerle ilgili bilgi veren Muhacir Der Başkanı İbrahim Bektaş, “çıkan savaş nedeniyle ülkelerini terk ederek sınır komşumuz olan Rasulayn’den ilçemize sığınan Suriyeli Muhacir kardeşlerimize gücümüz nispetinde yardım etmeye çalışıyoruz. Derneğimiz eğitim, yardımlaşma ve dayanışmanın yanı sıra sosyal aktivite olarak futbol turnuvaları, gezi ve piknik gibi faaliyetle de yürümektedir. Derneğimizin üye ve gönüllülerinden oluşan eğitimci kadromuzla öğrencilerimizin okul derslerine yardımcı olmakla birlikte çocukların stres atmaları için farklı yerlere gezi ve piknik alanlarına götürüyoruz.” dedi.

(Mustafa Kaynak - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.