Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_hk1vj44u5l974cdqmrijijn611, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Şiwan Perwer Halepçenin filmini çekiyor! haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Şiwan Perwer Halepçenin filmini çekiyor!

Kürt müziğinin efsane ismi Şiwan Perwer, Halepçe Katliamını filme çekmek için kolları sıvadı. Senaryosunu Şerif Kayranın kaleme aldığı filmin, 2011 yılı içerisinde vizyona girmesi planlanıyor. Almanyada yaşayan ve Kürt müziğinin efsane ismi olarak kabul edilen ses sanatçısı ve bestekâr Şiwan Perwer, bir sinema filmi ile yeniden gündeme geliyor. Timeturkun haberine göre, Şerif Kayran ile hazırlıklara başlayan Perwer, aynı zamanda filmde oynayarak bir ilke de imza atmış olacak. Tarihe Halepçe Katliamı olarak geçen ve Saddam Hüseyinin emriyle kimyasal silahlarla Halepçeli Kürtlerin katledildiği olayın ele alındığı filmin senaryosu Şerif Kayrana ait. 120 dakikalık filmin 2011 yılı içerisinde gösterime konulması hedefleniyor.

 

PKKnın kara listesinde!

 

Hakkındaki yasaklar nedeniyle Türkiyeye dönemeyen Şiwan Perwer, halen Almanyada yaşıyor.  PKKnın kara listesinde yer alan sanatçı, Başbakan Erdoğanın grup toplantısında yaptığı konuşmayla uzun süre gündemde kalmıştı. Perwer, hükümetin yürüttüğü Demokratik Açılıma da verdiği destekle biliniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.