banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Siir'te 'Adım Adım Beytül Makdis' konferansı

Siirt'te, İHH İnsani Yardım Vakfı Genç Gönüllüleri ve Beytül Makdis Çalışmaları Akademisi iş birliği ile düzenlenen Adım Adım Beytül Makdis konulu konferans, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Abd al-Fattah el-Awaisi tarafından verildi.

Siirt Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi binasında düzenlenen konferansa, Siirt Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Adnan Memduhoğlu, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemalletin Erdemci ve İHH Siirt Şube Başkanı Metin Yardım ile öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. El-Awaisi, burada yaptığı konuşmada, “Diyarbakırlı kadınlar, Selahaddin Eyyubi'ye, Diyarbakır'ın en güzel güllerini toplayıp, sıkıp, yağını koku haline getirerek içerisine koydukları şişeyi Mescid-i Aksa'ya sürmesi, oranın güzel kokmasını ve bu kokunun tüm alemi sarması için yaptıklarını söylüyorlar.” dedi.

Selahaddin Eyyubi’nin mescidi aksa özgürleşene kadar o kokuyu yanında taşıdığını ifade eden El-Awaisi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Selahaddin Eyyubi, bütün sefer ve savaşlarında bu kokuyu yanında taşıdı, Mescid-i Aksa özgürleşene kadar bu koku yanında ayırmadı. Selahaddin Eyyubi, Mescid-i Aksa'yı özgürleştiren olarak oraya girdi ve Diyarbakırlı kadınların getirmiş olduğu kokuyla Mescid-i Aksa'yı kokulandırdı. Kudüs'ü fethettiğinde bu kokuyla Mescid-i Aksa'nın içini yıkatan Selahaddin Eyyubi, şunları söyler; 'Ben Kudüs'ü fethettiğimde beni en çok etkileyen Diyarbekirli kadınlar olmuştur' dediği bilinir.”

Mescid-i Aksa problemi, bütün dünyadaki Müslümanların problemi olduğunu ifade eden El-Awaisi, İngiltere arşivlerinde yaptığı araştırmada, İsrail'in Batılı güçler tarafından Ortadoğu'nun başına bela edilmiş olduğunu gördüğünü söyledi.

Prof. Dr. El-Awaisi, son olarak "İslam coğrafyasının rahatlaması için Mısır'da zulümle iş başına gelen askeri darbenin gitmesi gerekir.” diye konuştu.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.