banner2
Öne Çıkanlar Dumankaya Gabon DeleBashiru Meclis Üyesi Ahmet Çoban Furkan Demirtaş

Şanlıurfalılar camileri doldurdular

Şanlıurfa da Kurban Bayramı heyecanı -Bayram namazı ile başladı.

 

Sabah Camilleri dolduran onbinlerce Urfalı Bayram namazını kıldı. Dergah camii dolduran binlerce Urfalı ellerini açarak bayrama kavuştukları için Allaha Dua ettiler.

 

Bayram namazı hutbesinde Kurban; yaklaşmak ve yakınlaşmak anlamına geliyor Bu gün sizler, önce kestiğiniz kurbanlarla Allah’a, sonra da tebrik ve karşılıklı ziyaretle birbirinize yakınlaşarak, hem ilahi hem de beşeri bir yakınlaşma gayreti içinde olacaksınız Bu gün bütün gam,keder,üzüntü ve tasaya dair her ne varsa bir tarafa bırakarak bayram sevincini hissetmeye ve yaşamaya çalışınız Bu gün herkes bayram yapmalıdır Bayramı öncelikle, dua ve niyazlarla ruhumuz, lezzetli yiyeceklerle bedenimiz hissetmelidir Hediyelerle aile fertlerinizin, tebrik, ikram ve gülen bir yüzle komşularınızın, telefonla ileteceğiniz müşfik sesinizle uzaktaki yakınlarınızın bayramını tebrik ediniz dedi.

 

Bayram namazından çıkanlar birbirleriyle bayramlaştıktan sonra kurban kesim yerlerine gittiler.

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.