banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Şanlıurfa'da üç kişiye icazet diploması verildi

 Şanlıurfa’da Gül Haliliye Medresesinde 6 yıllık medrese eğitimini tamamlayan üç kişi düzenlenen törenle icazet diplomalarını aldı. Eyyübiye ilçesinde bulunan El Emin Camisinde düzenlenen törene Bölgenin kanaat önderlerinden Seyda M.Ali Ceylanpınari, il Müftüsü İhsan Açık, Şanlıurfa baş vaizlerinden Molla İbrahim Öztürk, İlçe müftüleri ve çok sayıda halk katıldı.

Âlim ve ilmin önemine binaen çeşitli konuşmaların yapıldığı programda mevlit okundu ilahiler söylendi. İlmini tamamlayan Abdullah Yılmaz, Şemsettin Yılmaz, Muhammed Akdemir’e salavatlar eşliğinde icazet diplomaları verildi.

İcazet törenlerinin hem ilmi hem de irfani açıdan çok önemli olduğunu söyleyen İhsan Açık, ”Her Kur’an kursumuzun ve medresemizin birer ilim yuvası olmasını istiyoruz. Buradan hem insanlarımızın ders alması sadece eğitimin değil öğretimin de olması bir edep dersi bir ahlak dersi bir huzur dersi olması çok önemlidir. Cami imamımıza çok teşekkür ediyoruz bu kadar hayatın yoğun olduğu bir ortamda kendilerini ilme vermesi gece gündüz ilim için gayret etmeleri çok saygı değer bir şeydir. Rabbim hayırlara vesile olsun diliyorum.” diye konuştu.

İlme sahip ve Kuran’a sahip çıkan toplumların her zaman yüceldiğini dile getiren  Haliliye ilçe müftüsü Adem Dobur, ilime ve Kuran’a sahip çıkmayarak onları arkalarına atan toplumların da alçalıp yok olduklarını söyledi. (Osman Gülebak-A.Hakim Bulut-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.