banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri ABD

Şanlıurfa'da kültür günleri etkinliği konserle başladı

Şanlıurfa Kültür Günleri Şöleni, Kaynak Kültür Yayın Grubu ve Gap Eğitim Gönüllüleri organizesinde başladı. Şölenin açılışına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelikve Şanlıurfa Milletvekilleri katıldı.

 

Çelik, açılışta yaptığı konuşmada, kentin sadece Türkiye'de değil dünyada da ön plana çıkmaya başladığını söyledi. Çelik; “Balıklıgöl, Harran, Göbeklitepe, Şuayip Şehri, Kebabı, Çiğ köftesi, fıstığı, folkloru, sıra gecesi vs ile zengin olan bir şehrimiz. "Bence 'gez dünyayı gör Urfa'yı' olması gerekiyor. 'Gez dünyayı gör Urfa'yı' noktasına gelmemiz için yapmamız gerekenler var. Değerlerimizi milletimize ve dünyaya anlatmak konusunda geç kalmışız. Bunun için atılması gereken adımlardan bir tanesi bu etkinlikleri yaygınlaştırmak. İkincisi bu etkinliklerden dolayı Şanlıurfa'ya teşrif edecek olan bütün dünya insanına da ev sahipliği yapabilecek altyapı hizmetlerini gerçekleştirmek. Çünkü otellere ve altyapı hizmetlerine ihtiyacımız var” dedi.

Konuşmaların ardından organizasyona destek veren işadamı ve STK'lara plaket verildi. Plaket töreninin ardından Bakan Faruk Çelik ve beraberindekiler 'Kutsal Emanetler' sergisinin ve kermesinin açılışını gerçekleştirdi. Sergiyi gezen Bakan Çelik daha sonra kermes için hazırlanan yemeklerden yedi, kermese yardımda bulundu. İki gün sürecek kültür günleri etkinliği konser, tiyatro, konferans ve çeşitli aktivitelerle devam edecek.

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.