banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Haliliye Türkiye Sanlıurfa Haber

Şanlıurfa'da Kirvelik VİDEO

Batı ile doğu arasında bir köprü vazifesi gören Şanlıurfa’da akrabalık bağlarından çok kirvelik bağlarına önem verildiği görülüyor. Her geçen gün gerçekleşen evlilik ve sünnet gibi düğünlerde oluşan kirvelik bağları artmaya ve akraba bağlarının önüne geçmeye başladı.

Önceki gün Şanlıurfa’nın Tek Tek Dağlarında bulunan Karahisar Köyünde gerçekleşen evlilik ve sünnet düğünü ile Eyyüpoğlu ve Sel ailesi arasında kirvelik bağı oluşturuldu.

Karahisar Köyünde gerçekleşen düğün töreninde Bini Yusuf Aşiretinden Şavak Sel’in oğlu ve Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Olan Mehmet Sel’in Kardeşi Fevzi Sel ile Salih Aslan’ın Kızı Saide Aslan hayatlarını birleştirdi. Düğün töreninde ayrıca Sel Ailesinin minik altı ferdi sünnet edilerek erkekliğe ilk adımı attı.

Karahisar Köyünde gerçekleşen düğün töreninde Sel Ailesine Eyyüpoğlu Ailesinden Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoglu ile Avukat Ömer Eyyüpoglu kirvelik yaptı. Düğün törenine Ziraat Odası Meclis Başkanı Ali Kaya, Oda Yönetimi, Meclis Üyeleri, Yol İş Sendikası Şube Başkanı Emin Kubat, Tek Tek Sulama Birliği Başkanı Arslan Aslan, Avukat Savaş Kaya, İl Genel Meclis Üyesi Halaf Kılıç ile çok sayıda davetli katıldı.

Karahisar Köyü okul bahçesinde kurulan çadırlarda davetlilere geleneksel Şanlıurfa yemeklerinden zerde ve pilav yemeği ikramında bulunuldu.

Karahisar Köyünde gerçekleşen evlilik ve sünnet düğünü ile Eyyüpoğlu ve Sel ailesi arasında kirvelik bağı oluşurken Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu ile Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Sel yaptıkları açıklamada düğüne katılan tüm davetlilere teşekkür ederek oluşan kirvelik bağından duydukları sevinci ifade etti.

 

 

Kanalurfa

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.