banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor

Şanlıurfa'da 2 milyon fidan dikilecek

Şanlıurfa’ya bir yılda 2 milyon fidan dikilecek

Türkiye orman alanlarının korunması ve ağaçlandırmanın teşviki amacıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen "Gönül Elçileri" projesi kapsamında 81 ilde olduğu gibi Şanlıurfa’da da Büyükşehir Belediyesi organizatörlüğünde fidan dikimi yapıldı. Ormanların önemi ile ilgili şiirlerin okunduğu programa Şanlıurfa Valisi İzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet İnan katıldı.

Programda konuşan Küçük, “Yılsonuna kadar iki milyon fidan dikeceğiz. Şanlıurfa olarak biz kuru bir memleketiz bu bir gerçek, yukardan bakınca yeşermeye başladı. Ama daha yeşerecek çok yer var. Organize sanayi bölgesinde bu yıl başlattığımız projeyle, yaklaşık yüz bin fidan dikiyoruz. Organize Sanayi bir sanayi bölgesi olduğu halde bu sanayimizi bile, yeşil bir kuşakla çevrelemek istiyoruz. Kuru bir yer mi, görmek istersiniz yoksa bakınca yemyeşil bir manzara mı? Peygamber Efendimiz (sav) kıyamete çok az zaman kalsa bile elinizdeki fidanı dikin diyor. Neden böyle bir tavsiyede bulunuyor sizce çünkü bu kâinatta Allah’ın yarattığı en kıymetli şey hayattır.” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi'nin 1 yılda il genelinde 163 bin ağaç diktiğine vurgu yapan İnan şunları söyledi: "Şanlıurfa'ya 12 yıl önce kuş bakışı baktığımızda burada ağaç, yeşillik görmek çok zordu. Ama bu son 12 yılda gerçek anlamada 'yeşil Şanlıurfa projesi başlatılmış ve halen hız kesmeden devam ediyor. Büyükşehir Belediyemiz 1 yılda il genelinde 163 bin ağaç dikerken 1 Milyon 160 bin çiçek ekimi gerçekleştirmiştir."

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen program, daha sonra Vali İzzettin Küçük’ ün çocuklarla beraber fidan dikmesi ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.