banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Sanlıurfa Haberleri Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

ŞANİMDER İmam Hatipler günü kutladı

Şanlıurfa’da İmam Hatipliler Mezunları Derneği (ŞANİMDER) Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi, TRT ŞEŞ programcısı ve Gazetemiz yazarı Prof. Dr. M. Kazım Yılmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı İmam Hatipler gününü kutladı.

Prof. Dr.Yılmaz; "İmam Hatip Nesli'nin Yetiştiği Kur'an Kültürü"  konulu bir konferansında; “İmam-Hatipliler kültür ağacımızı yeniden canlandıran bir nesildir” dedi.

 

Şehitlik Çamlık’ta düzenlenen gecede program sunuculuğunu Ömer Salih Ünlü yaparken, Prof. Dr. M. Kazım Yılmaz Hocanın yanı sıra Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şube Başkanı Cuma Ağaç, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Sarmış, İl Genel Meclis Üyesi Necmettin Sağlam, sanat ve eğitim camiasından birbirinden önemli isimler ve çok sayıda Urfalı ilgi gösterdi.

 

URFA’YA 4 İMAM-HATİP OKULU AÇILACAK

Programa Kuran-ı Kerim okunarak başlandı. Selamlama konuşmasını Osman Koyuncu yaparken, Milli Eğitim Bakanlığı Din Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Küçükoğlu; “Daha önce cenaze yıkayıcıları olan imam hatip nesli bugün Türkiye'nin maddi manevi kalkınmasında son derece önemli bir mührü Türkiye'nin böğrüne basmıştır" dedi.

Küçükoğlu, "2011 yatırım programı kapsamında Şanlıurfa iline toplan 4 tane imam hatip okulu ve 300 yataklı bir pansiyonunu en geç 2012 yılında inşallah hizmete açmış olacağız" diye konuştu.

 

İMAM-HATİP NESLİ, KÜLTÜRÜMÜZÜN ÇAĞDAŞ MİMARLARDIR

Prof. Dr. M. Kazım Yılmaz; "İmam Hatip Nesli'nin Yetiştiği Kur'an Kültürü"  konulu bir konferans verdi.

İmam Hatipliler Mezunları Derneğinin düzenlediği konferansta konuşan Musa K. Yılmaz İmam-Hatip neslinin çağdaş bir fetih nesli, bir iman ve namus nesli, M. Akif'in deyişiyle Asım'ın nesli olduğunu vurguladı.

 

Prof. Dr. Musa K. Yılmaz sözlerine şöyle devam etti: "İmam-Hatip nesli, bir gecede yok edilen kültürümüzü yeniden inşa etme gayretiyle çalışan bir nesildir. 60 yıldır bu milleti camisiz, camileri imamsız ve minareleri ezansız bırakmayan bir nesildir. Çünkü bu millete öyle bir devir yaşatılmıştır ki, İmam-Hatipliler olmasaydı vefat edenler namazsız ve duasız gömüleceklerdi."

İmam-Hatip Neslinin, kültürümüzün çağdaş mimarı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Musa K. Yılmaz, şöyle devam etti:  "İmam-Hatip nesli, dinden sadece cenaze namazıyla gömülmeyi kabul edenleri bile mahcup olmaktan kurtarmış bir nesildir. Kısacası İmam-Hatipliler kültür ağacımızı yeniden canlandıran bir nesildir. Zira kültür, bir insanın doğumundan ölümüne kadar öğrendiği ve inandığı değerlerin tümüdür. Her milletin kültürü esas itibariyle bir dine dayanır. O zaman diyebiliriz ki, din, kültür ağacının beslendiği topraktır. Hatta din düşmanlığı yapan kültürlerin bile, bir dine dayandığını söyleyebiliriz. Çünkü bu düşmanlık bile bir başka din adına yapılmaktadır."

Peygamberlerin, insanlığın medar-i iftiharı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Musa K. Yılmaz devamla şöyle dedi: "Denilebilir ki, eğer peygamberler gönderilmemiş olsaydı, insanlar insan olma istidadını taşıdıkları halde, belki de bir hayvan türü olarak hayatlarını sürdüreceklerdi. Ama Allah'a şükür, insanları insanlık mertebesine yücelten peygamberler ilahi mesajla geldiler ve insanlığı kurtardılar. İşte İmam-Hatip nesli Son elçi Hz. Peygamber'in (s.a.v) mesajını yeniden okuyan ve çağın insanına ulaştıran bir nesildir." Dedi.

Bir buçuk saat devam eden konferans büyük ilgiliyle dinlendi.

Katkılarından dolayı Prof. Dr. M. Kazım Yılmaz ve Şehitlik Çamlık'ın sahibi Hacı Bekir Yaşar'a plaket verildi. ŞANİMDER gecesi Zişan Parlak'ın konuşmasının ardından Grup Hafızlar'ın konseriyle sona erdi.

Ömer ASLAN / www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.