banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Urfa Suriye Haliliye ABD

Orpheus Haleplibahçe Mozaik Müzesinde Sergilensin

Orpheus Haleplibahçe Mozaik Müzesinde Sergilensin
Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul Günay’ın yurtdışına kaçırılan ancak Bakanlığın çalışmaları sonucu tarihi M.Ö. 194 yılına ait ‘Orpheus Mozaiğinin’ ‘yılbaşı sürprizi’ olarak ülkeye getireceği” Açıklanmıştır.
Şanlıurfa Kent Konseyi  Başkanı Sabri Dişli, getirilecek olan Orpheus moziaği’nin Haleplibahçe Mozaik Müzesinde sergilenmesini isted.
Dişli yazılı olarak yaptığı açıklamada; “Şanlıurfa da yapılmakta olan Haleplibahçe Mozaik Müzesi kuvvetle muhtemel 2013 yılında açılışı yapılacaktır. Şanlıurfa’dan yıllar önce kaçırılan ismini bu şehre veren çok nadide müzik Tanrısı " Orpheus mozaiği"nin tekrardan doğduğu yer olan Şanlıurfa’mıza, Mozaik müzemize getirileceği, kaçırıldığı bu kentte sergileneceği konusunda, bütün Şanlıurfalılarda bir beklenti oluşmuştur.
Kültür Bakanımızdan bu yılın son günlerinde, yeni yılın başlangıcında Orpheus mozaiğinin Şanlıurfalılara tekrar verileceği müjdesini bekliyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.