banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Okul öncesi eğitim semineri yapılacak

Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre,

 

Bakanlığımızın genelgesi doğrultusunda İlimizin öğretmen ihtiyacının kadrolu ve sözleşmeli atanan öğretmenler yoluyla giderilememesi durumunda, okul öncesi çağı çocuklarının gelişim özellikleri dikkate alınarak okul öncesi eğitim kurumlarında ek ders karşılığı görevlendirilecek öğretmenlerde mevcut mevzuatta yer alan kriterlere ek olarak;

 

1-Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi mezunu olup, herhangi bir alanda yüksek okul mezunu olanlardan okul öncesi eğitim alanında düzenlenecek seminer programını 60 saat başarı ile tamamlayanlar;

 

2- Sınıf öğretmenliği alanına kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından mezun olup, kadrolu veya sözleşmeli alarak atanamamış olanlardan okul öncesi eğitim alanında düzenlenecek programını 60 saat başarı ile tamamlayanlara;

 

3- 07/07/2009 tarih ve 80 sayılı Talim ve Terbiye Kurulu kararında yer alan alanlardan mezun olup kadrolu veya sözleşmeli olarak atanamamış olanlardan okul öncesi eğitim alanında düzenlenecek seminer programını 60 saat başarı ile tamamlayanlara;

 

İhtiyaç bulunması halinde okul öncesi alanında ek ders karşılığı ücretli öğretmenlik görevi verilecektir.

 

Yukarıdaki şartları taşıyıp düzenlenecek seminer programına katılmak isteyenlerin başvurularının 27/09/2010–01/10/2010 tarihleri arasında Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce alınacağı ve başvuruda bulunanların 05/10/2010–14/10/2010 tarihleri arasında düzenlenecek seminere alınacaktır.

 

DUYURU

 

İlgi:       a) Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders
               Saatlerine İlişkin Karar.
              b) Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Genel Müdürlüğünün
                 02/09/2010 tarih ve B.08.0.OÖG.0.71.02.00-900/2757 sayılı yazısı.
              c)14/10/2009 tarih ve B.08.0.OÖGM.0.07.02.02-020/2975 sayılı yazı eki


                 Sınıf Öğretmenlerine Yönelik Okul Öncesi Eğitim Öğretmenliği Eğitim Seminer Çerçeve Programı.

 

         Bakanlığımızın ilgi (b) yazısı gereği İlimizin öğretmen ihtiyacının kadrolu ve sözleşmeli atanan öğretmenler yoluyla giderilememesi durumunda, okul öncesi çağı çocuklarının gelişim özellikleri dikkate alınarak ilgi (a) karar çerçevesinde okul öncesi eğitim kurumlarında ek ders karşılığı görevlendirilecek öğretmenlerde mevcut mevzuatta yer alan kriterlere ek olarak, düzenlenecek ilgi (c) seminer programını (60 saat) başarı ile tamamlayanlara ihtiyaç bulunması halinde görev verilecektir.

 

              Yenişehir Halk Eğitim Merkezinde okul öncesi eğitim semineri verilecektir. Aşağıdaki şartları taşıyanların istenen belgelerle birlikte Yenişehir Halk Eğitim Merkezinde 27.09.2010 – 01.10.2010 tarihleri arası müracaat etmeleri gerekmektedir.

 

Aranacak Şartlar
       1-Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi mezunu olup, herhangi bir alanda yüksek okul veya Fakülte mezunu olanlar.
       2-Sınıf öğretmenliği alanına kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından mezun olup, kadrolu veya sözleşmeli olarak atanamamış olanlar.
       3- 07/07/2009 tarih ve 80 Sayılı Talim ve Terbiye Kurulu Kararında yer alan alanlardan mezun olup kadrolu veya sözleşmeli olarak atanamamış olanlar başvurabilecektir.

İstenen Belgeler
1-Meslek Lisesi Çocuk gelişimi bölümü mezuniyet diploması (Aslı ve Fotokopisi)
2-Yüksek öğrenim mezunu Lisans veya Ön lisans diploması(Aslı ve fotokopisi)
3- Eğitim Fakültesi bölümü dışında mezun olanlardan;   Bakanlık ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) iş birliği ile açılan/açılacak olan Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon belgesi.
4-Nüfus cüzdan fotokopisi
5- 1 Adet fotoğraf
6- 1 Adet plastik dosya
7- Başvuru formu (Halk Eğitim Merkezinden alınacaktır)

Seminer :  05/10/2010  ile 14/10/2010 tarihleri arasında  yapılacaktır.                                                                                                                    

Müracaatlar: Yenişehir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne Şahsen yapılacaktır

 

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.