Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_h149jibe7kh8ons16tps6f30f3, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Oklar Milli Eğitim Müdürüne çevrildi haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Oklar Milli Eğitim Müdürüne çevrildi

Şanlıurfa halkı ilimizin LYS'de son sıralarda yer almasına tepki gösterirken en büyük tepki ise,  Fen Lisesi Okul Aile Başkanı Av. Şeyhmus İnal'dan geldi.

En kötü dereceyi TM'de elde ederek 81 il arasında 78.sırada yer alan Şanlıurfa, MF dalında ise, 74. TS dalında da 66.sırada yer aldı. Türkiye'nin 10 büyük şehrinden biri olan Şanlıurfa'da, eğitimde çöküş döneminin yaşanması büyük bir üzüntüyle karşılanıyor.

BÖLGE İLLERİNİN GERİSİNDE KALDI

Lisans Yerleştirme Sınavı  (LYS) Matematik-Fen (M-F) puan türünde Doğu ve Güneydoğu'dan  Diyarbakır, Kilis,Siirt, Batman ,Malatya,Erzurum,Gaziantep, Bitlis, Hakkari, Tunceli, Kars ve Elazığ'ın gerisinde kalan Şanlıurfa. MF puanında Türkiye 74.sırasında, TM dalında Türkiye 78. Sırasında, TS dalında Türkiye 66 sırasında yer almaktadır. Bitlis'in birinci olduğu, Siirt, Batman, Kilis, Bingöl, Muş, Mardin, Ağrı ve Şırnak'ın da ilk 40 arasına girdiği bu puan türünde Diyarbakır, 42.oldu. Şanlıurfa bu sınavla yıllardır en başarısız il olan Hakkâri ilinin gerisine düştü.

BU DEFA HANGİ BAHANELER UYDURULACAK?

Şanlıurfa Fen Lisesi Okul Aile Başkanı Av. Şeyhmus İnal, ilimizin LBS gibi sınavlarda son sıralarda yer almasına tepki göstererek, "Şanlıurfa SBS sınavında Türkiye 81.sırasında yer almaktadır.

Türkiye sonuncusu konumundadır. Hiç bir proje üretmeyen, emekliliği gelmiş, yaşlı, sadece masa başında oturup hiçbir çalışma yürütmeyen Şanlıurfa Milli eğitim yetkililerin bu anlayış ve bakış açısı ile Başarlı olmaları mümkün değildir. GAP merkezinde bulunan, eğitim için büyük paraların aktarıldığı Şanlıurfa'nın eğitimdeki bu başarısızlığın nedeni Milli Eğitim Müdürünün başarısızlığından kaynaklanmaktadır" dedi.

Şekilsel, şova dayalı çalışmaların dışında hiçbir çalışmanın yürütülmemekte olduğunu vurgulayan Av. İnal, "Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğüne atandığı dönemlerde Şanlıurfa ilinin OKS ve ÖSS sınavındaki başarısı bu dönemden çok çok daha iyiydi. Geçen sene havadan sudan bahaneler yaratıldı.2010 yılı YGS ve LYS sınav sonuçlarına hangi bahaneleri uyduracaksınız. Bilenler bu bahanelere kanmıyor. Okulların fiziki şartları çok kötü. Denetim mekanizması yok. Başarıyı etkileyecek yayın ve kaynak yardımı, Başarlı olanları ödüllendirme, projeli çalışma, hedef belirleme, başarısızlığı sorgulama, nedenlerini ortaya koyma gibi eğitimde stratejik hiçbir çalışmanın yapılmadığı bir il durumdadır. Şanlıurfa bu durumda eğitimde Başarlı olması mümkün değildir. Sadece günü kurtarma üstekilere yaranma gibi sembolik, fakat eğitime katkı sunmayan çalışmalar yürütülmektedir. Eğitim bir ilin geleceğidir. Şanlıurfa'da bulunan okullar içinde en Başarlı okulların başında gelen Şanlıurfa Fen Lisesi eğitimini bir Yatılı Bölge İlköğretim binasında yapmaktadır. Bu okulun bile yatakhanesi, laboratuarları ve fiziki şartları bir köy okulu şartları içinde iken Şanlıurfa ve ilçelerde bulunan liselerin bina ve fiziki şartları eğitime elverişli olmayan 40-60 kişilik sınıflarda eğitim verilmektedir. Şanlıurfa Milli Eğitim idaresi yan gelip yatma ve emekliliğine kadar( yaş haddi)  rahat bir ortamda geçirme yeri haline gelmiştir" diye ifade etti.


"SİİRT BAŞARISI TESADÜFÎ DEĞİLDİR"

Öte yandan, konum itibariyle Siirt`in Türkiye ikincisi olmasının yarattığı başarı yankısı büyürken, Siirt Valisi Musa Çolak, Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS), Siirt`in Türkiye ikincisi olmasının tesadüf olmadığını söyledi. Çolak, şöyle konuştu: "Yakalanan bu başarı ışığında daha büyük projeler gerçekleştirerek, ilimiz ve ilçelerinde başarılı ama imkanı olmayan 2 bin 57 öğrencimize daha dershane desteği sağladık. Bununla yetinmeyerek, il ve ilçelerimizde Halk Eğitim Merkezleri aracılığıyla 2 bin öğrencimize üniversite hazırlık kursu verdik. Ayrıca Mehmetçik Dershanesi de bu çalışmalarımıza önemli destek sağladı. Tüm bu çalışmalar sonucunda, LYS TS puan türünde Siirt`in Türkiye ikincisi olması tesadüf değildir. Diğer puan türlerinde de önemli bir başarı söz konusu. Türkiye iller sıralamasında Matematik-Fen puan türünde 31., Türkçe-Matematik puan türünde ise 40.  Sırasında yer almıştır." Av.Şeyhmus İnal, şöyle konuştu; "Şanlıurfa ÖSS ve SBS sınavında 2008-2009 ve 2010 yıllarında yavaş yavaş Türkiye  iller sıralamasının sonlarına yerleşmiştir. Eğitimin çöküş döneminin yaşadığı Şanlıurfa milli eğitim yetkilerinden bu konuda hiçbir ses çıkmamaktadır. Şanlıurfa milletvekillerinin eğitimde bu başarısız ve çöküşten haberleri yok sanırım. Milli Eğitim Bakanlığı Şanlıurfa'nın eğitimdeki bu çöküşün nedenini sorgulanması gerekir. Şanlıurfalılar sebebinin Milli eğitim Müdüründen ve ekibinden kaynaklandığını çok iyi bilmektedirler. Sayın vekiller Şanlıurfa eğitiminin çöküşüne seyirci kalmayınız. Bunun hesabını yetkililerden mutlak sormanız gerekir. Çare yeni bir anlayış, bu konuda Başarlı olmuş yeni bir kadroya ihtiyaç duyulmaktadır."

Haber: Bubi Cengiz / Sembol

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.