banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri ABD

Nisanur Dergisi Kasım sayısı çıktı

Aile dergisi Nisanur ile ücretsiz eki Nur Çocuk dergilerinin Kasım 2015 sayısı çıktı. Nisanur, 48. sayısında kibir konusu üzerinde yoğunlaşmış. Derginin editör yazısında; üstünlüğün ancak ‘takva’ ile olabileceği vurgulanıyor.

Nisanur Dergisi 48. sayısında dosya konusuna ilişkin editör yazısında, Kibrin Şeytani bir haslet olduğu belirtilerek, “Peki, hiç sorduk mu kendimize; şeytan (aleyhila’ne) en çok neyle vurmaya çalışıyor bezi, diye? Kimine göre farklılık arz edebilirse de genel itibariyle kendisinin isyan etmesine; haliyle dergâh-ı ilahiden kovulmasına sebebiyet veren ‘üstünlük taslama’ yönümüzü harekete geçirdiği nice misallerle sabittir. Kendisi kibrinin esiri/kurbanı olduğu gibi buna sebep gördüğü insanoğlunu da buna kurban etmeye meyletti. Kıyamete değin de devam edecek buna… Şu halde, ne yapalım da Rabbimizin İblis’e mühlet verirken ‘müstesna’ kıldığı ihlaslı kullarından olabilelim, diye bir araştırma gereği duyduk. Ve karşımızda kırılması elzem bir put misali dikilen ‘kibri’, ondan kaynaklı üstünlük taslama merakını dosyamıza aldık bu ay…” ifadelerine yer verilmiş.

Derginin Kasım sayında işlenen konulardan birkaçına bakacak olursak; İnsanoğlunun kalbine saplanan zehirli oklardan biri olan kibrin, hayırlı ameller açısından ölümcül bir hastalık olduğu ve kendisine ihsan edilmiş ilim nimetiyle, karşısındaki insanları hor ve hakir, yetersiz ve cahil görmenin kişinin yaptığı tüm iyilikleri silip süpüreceği… İnsanlardaki beğenilme ve övülme isteğinin imtihanın bir gereği olduğu ve ancak kontrol edilebildiği taktirde insanı iyiye, doğruya, güzele yönlendireceğini belirtiliyor.

Derginin Başyazı’nda ise kadınların sorumluluğuna dikkat çekilerek, “Kadınlar, İslami sorumluluklarını hakkıyla yerine getirerek, özellikle genç kızlarımızı eğiterek ve İslami bilinç kazandırarak toplumun yapısında ciddi bir değişime yol açabilirler” tespitinde bulunuluyor.

Bu ayın röportajı ise Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Sümeyye Eşin ile gerçekleştirilmiş. Öte yandan EFT Uzmanı Opr. Dr. Ayşe Duman dosya konusu ile ilgili tavsiyeler içeren bir makale kaleme almış.

Tefsir, bilim, sağlık konulu yazılar ve birbirinden lezzetli yemek tarifleriyle Nisanur bu ay da dopdolu.

Dergiye www.nisanurdergisi.com ya da 0212 562 18 81 numaralı telefondan ulaşabilir, abone olabilir, görüş ve önerilerinizi iletebilirsiniz.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.