Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_rpfnpjq4srh55u4fit72q2bbb5, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Muharrem Çelik okuyucularıyla buluştu haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Muharrem Çelik okuyucularıyla buluştu

Şanlıurfa Kültüründe düğün ve evlilikler kitabının yazarı Ressam Muharrem ÇELİK okuyucularıyla güzel bir an geçirirken okuyucularının Urfa Kültürü ve kitap hakkındaki soruları ÇELİK’İN her zaman ki esprisel üslubuyla verdiği cevaplar karşısında okuyucuyu hem düşündürdü hem güldürdü. Urfa Kültüründe düğünlerin özüne indiğimizde düğün ve evlilik araştırmalarında Urfalı halkın inancı, kültürel yapısı, eğitim düzeyi, etnik yapısı, mutfak zenginliği, müzik türleri, hâkim olan hurafelerin, giyim kuşamın, düşünce yapısı, tarihe bağlılığı, adetler, töre, aşiret yapıları, eğlenceleri gibi birçok konuyu bir arada bulabileceğinizi dile getiren ÇELİK, kitabın yazım aşaması ve dikkat ettiği hususları da okuyucularıyla paylaştı. Okuyuculardan birinin “bir piyes olarak kına gecesi canlandırmanızın bazı kesimler tarafından değişik yorumlanmasını nasıl görüyorsunuz?” demesi üzerine ÇELİK, “herkes seviyesine göre olaylara bakar. Sanattan yoksun, at gözlüğüyle piyesleri yorumlayan kişilere denilecek bir cevabım yok. Kişi olaylara art niyetle bakıp çıkar peşindeyse olayı istediği gibi yorumlayabiliyor. Dolayısıyla bu tür bozuk davranışlarla ve çıkar gruplarıyla zaman zaman karşılaşırım onları da Allah’a havale eder, kendi vicdanlarıyla baş başa bırakırım. Bu tür yaklaşımlar benim çalışma modelimi olumsuz etkilemez.” dedi. Bir başka okuyucunun “kitabı çıkarmanızda ki asıl amacınız neydi?” demesiyle ÇELİK, “Urfa kültür ve medeniyet açısından bir deryadır, Urfa’nın birçok güzel değerleri yok olup gitmekte, bu değerlerle beraber yanlış adetlerde varlığını korumakta. Amacım Anadolu medeniyetimizin önemli bir parçası olan Urfa’ya ait olan evlilik ve düğün adetlerinin güzel yönlerini belgelendirmek. Olumsuzlukları da hissettirip önüne geçmektir.” diyerek okuyucularını bilgilendirdi.
Seminer sonrasında okuyuculardan tam puan alan ÇELİK, onlara kendi kitabını kitap imzaladı.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.