banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Sanlıurfa Haber Cenk

MŞÜ'de İslami İlimler Konferansı verildi

 Alpaslan Üniversitesi Prof. Dr. Sabahattin Zaim Konferans Salonu'nda, Prof. Dr. Süleyman Uludağ tarafından ‘İslami İlimler: Dünü ve Bugünü’ konulu konferans verildi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Prof. Dr. Süleyman Uludağ'ın kendi alanında bir duayen olduğuna vurgu yaparak, kendisini ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

MŞÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özcan tarafından yapılan plaket takdiminin ardından konuşmasına başlayan Prof. Dr. Süleyman Uludağ, konferansın konusunun bir sempozyumda tartışılacak nitelikte önemli ve geniş olduğuna vurgu yaptı. Konuyu, kısa zaman diliminde ana hatlarıyla açıklayacağını ifade eden Uludağ, Allah'ın ve Kur'an'ın ilme verdiği önemden bahsederek, “İlim, Allah'ın sıfatıdır. Cenabı Hak, Âlim’dir ve bizlerin de ilim sahibi olmamızı ister.” dedi.

Peygamberimizden günümüze İslami ilimlerin gelişimini özetleyen Uludağ, “Kur'an, ilim tahsil etmemizi ister ve âlimleri över. Sahabe döneminde de ilmin önemine dair çok şey söylenmiştir. Peygamber efendimiz, 23 yıllık tebliğ dönemi boyunca birçok şeyden bahsetti. Vefat ettiği zaman, o toplumun şartları için ilim, irfan, ahlak ve fazilet bakımından yetişmiş nesil bırakarak bu dünyadan ayrıldı.” şeklinde konuştu.

Konferans, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi. (Sezer Özer-İLKHA)
 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.