banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Mehmet Tuncay, Büyükşehir kitabını yazdı

Harran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim görevlisi Mehmet Tuncay’ın çeşitli kaynaklardan yaptığı araştırmaları sonucu hazırladığı, “Yeni Büyükşehir Sistemi - Yaşanabilir Kent Şanlıurfa” adlı rehber kitap, Mirbad Yayınları'ndan pazartesi günü çıkacak.
MİRBAD-Kent Toplum Bilim ve Tarih Araştırmaları Derneği başkanı olan Mehmet Tuncay, hazırladığı bu eserle yeni yasal düzenlemeler nedeniyle kafalarda oluşan tüm sorulara cevap veriyor.
Büyükşehir yönetimindeki yeni yasal düzenlemeler, yerel yönetim kuruluşları, belediyeler, büyükşehir belediyeleri, il özel idaresinin durumu, köy yönetimleri ileTürkiye’de yerel yönetimlerin gelişim sürecinin ele alındığı kitapta, 6360 sayılı yasa ile yeniden düzenlecek olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi de ayrıntılı şekilde ele alınıyor.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi için yeni bir kent vizyonu önerisine ayrıntılı şekilde yer verilen kitapta, belediyelere proje önerileri, ekonomik gelişme ve markalaşma konusunda da ipuçları yer alıyor.
Sosyal belediyecilik ve çevre konularında da oldukça ayrıntıya yer verilen kitabın son bölmünde ise, geleceğin Şanlıurfa yerel yönetimleri ve yöneticileri için farklı tecrübelerden çok önemli öneriler bulunuyor.
Şanlıurfa’da yeni kurulan Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü ilçelerine bağlanan mahalle, belde ve köyleri ayrıntılı tablolarla sunan kitap, ayrıca ilçelerin nüfus, ekonomik durum ve sosyal durumuyla da ilgili veriler içeriyor.
Uluslararası iktisat konusunda yüksek lisans yapan Mehmet Tuncay, illerin gelişiminde planlı ve programlı çalışmanın en önemli unsur olduğunu belirterek, yayınlacak kitabın büyükşehir statüsüne geçen Şanlıurfa’da her kesimin başvurabileceği rehber niteliği taşıdığını söyledi.
MİRBAD Yayınları’ndan çıkacak olan 262 sayfalık  “Yeni Büyükşehir Sistemi - Yaşanabilir Kent Şanlıurfa” adlı kitap, bilgi kaynakları ve başvuru bilgileriyle de akademik bir özellik taşıyor.

İbrahim Halil Şeker / Urfastar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.