Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_m9rhftl7hset9lal4crn0bqmf3, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Medeniyet Toprağında Kardeşlik haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Medeniyet Toprağında Kardeşlik

DSİ konferans salonunda gerçekleştirilen programa Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, İl Genel Meclis üyeleriyle birlikte çok sayıda dinleyici katıldı.

Yazar Mehmed Niyazi Özdemir, konuşmasında uzun yıllar yaşadığı batı ile "biz"im değerlerimizi mukayese ederek iki medeniyetin büyük farklarını aktardı.  Medeniyetin öğeleri olan iktisadi, sosyal ve ferdi fikirlerin batı medeniyetinde de yer ettiğini, özellikle iktisadi düşüncenin, maddiyat kavramının batı medeniyetinin sürükleyici öğesi durumunda olduğunu ifade eden Mehmed Niyazi Özdemir, manevi taraflara kaydıkça kuraklaşan Batı medeniyetinde paranın sınıfları doğurduğunu, sınıfların ise hürriyet kavgası veren fertleri doğurduğunu dile getirdi. Batının bu kavramlara karşılık İslam medeniyetinde hak, eşitlik hürmet ve saygı kavramlarının öne çıktığını vurgulayan Özdemir, "Günümüze baktığımızda medeniyetimizin can çekiştiğini, fakat geçmişteki büyük medeniyetimize baktığımızda geleceğimiz için feyiz alabileceğimizi görüyoruz. Medeniyetimizi diriltmek istiyorsak dünyanın bugününü ve dününü iyi bilip, önyargılardan uzak bir bakışla ilime yönelmemiz gerek." dedi

Dinleyicilere Mehmed Niyazi Özdemir'in kitaplarından ücretsiz dağıtıldığı programın bitişinde Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan tarafından araştırmacı yazara bugünün anısına bir plaket takdim edildi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.