Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_8b1legq51spv9c8lravqf67bs0, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
KIZ ÇOCUKLARI OKULLAŞTI haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

KIZ ÇOCUKLARI OKULLAŞTI
Şanlıurfa ‘da ilköğretim beşinci sınıfa kadar okuyup daha sonra okullarına devam etmeyen kız öğrencilerin aileleriyle yüz yüze görüşüp ikna eden Şanlıurfa Belediyesi 75 kız çocuğunu okula kazandırdı.
Belediye bir yıldır sürdürdüğü kız çocuklarının okullaştırılması projesinde ayrıca eğitim ve öğretimini sürdüren 150 kız öğrenciye de haftanın 5 günü ücretsiz Matematik, Fen ve Türkçe dersleriyle ilgili kurs verdi. Öte yandan yaşı eğitim çağını geçmiş 50 bayanın istihdamına yönelik mesleki eğitim kurslar veren belediye, projenin önümüzdeki yıl da yürütülmesini planlıyor.
İlköğretim okulunu yarıda bırakan ve belediyenin bir yıldır yürüttüğü “Şimdi Ailenizin Desteği ile Okuma Zamanı” projesi sayesinde okuluna devam etme şansı yakalayan Emine Çiftçi “Bir insan önce annesinden eğitim alır. Eğer annesi ona eğitim verirse ülke gelişebilir. Ülkenin gelişmesine en büyük katkıda bulunan da annedir. Anne eğitilirse de bütün ülke eğitilmiş olur.”dedi


BİR KIZ OKUR BİN HAYAT KURTULUR

Projeden faydalanan Derya İnan ise “ Şanlıurfa olarak kızlar okumuyor. Kızları ancak evde oturtuyorlar. Ya da kızları tarla başına gönderirler. Başka bir şey de yapmazlar. Biz de buradan Urfa halkına sesleniyoruz; Lütfen kız çocuklarını okutun. Hiç bir zaman da erkekleri kızlardan üstün görmeyin. Bir kız okur bin hayat kurtulur bunu da hiçbir zaman unutmayın” ifadelerini kullandı.

Kız çocuklarının okullaşmasına yönelik yürüttükleri projenin tamamlanma toplantısında konuşan Şanlıurfa Belediye başkan yardımcısı Fevzi Yücetepe de Kız çocuklarına “Projenin önümüzdeki yıl devam etmesini istiyor musunuz ?”sorusuna salondaki velileri ile birlikte “Evet” cevabı geldi. Bunun üzerine Başkan yardımcısını Yücetepe,”Bize de devam etmek düşer. İnşallah 2012 Ocak ayından itibaren arkadaşlar bunun çalışmasını yapsınlar. Çünkü en önemli şey bence bu. İsteğin arzunun olması. Biz sadece bu işin yerine getirilmesi noktasında bir görev ifa ediyoruz. Bir vesile oluyoruz. İnşallah bu yerini bulur. Bu çocuklar daha bir coşkuyla bir heyecanla bunu devam ettirir. Bir yerlere gelirler. Belki hayır duası da bize düşer. Bizi de mutlu kılacak budur.” şeklinde konuştu

Şanlıurfa Belediyesinin kız çocuklarının okullaşma projesine destek veren Şanlıurfa Milli Eğitim müdürlüğü Halk Eğitim Merkezlerinin Yenişehir Şubesi’nin Müdürü Ahmet Karavelioğlu ise kentteki okuma yazma bilmeyenlerin sayısının 2010 verilerinin 200 bin civarında olduğunu söyledi. Kız çocuklarının okumasının önemine değinen Karavelioğlu toplantıdaki konuşmasını şöyle sürdürdü;”Urfamızda şuanda 200 bin insan okuma yazma bilmiyor.200 bin insan. Geçen sene ki rakamları ben size sunmak istiyorum. Geçen sene bizim Yenişehir Halk Eğitim Müdürlüğü olarak kendi istatistiğimi söyleyeyim.16 bin kursiyerimiz vardı. Bunların 5 bini okuma yazma bilmiyordu. Bu 5 bin kişi kurslarımızda okuma yazma öğrendi. Bu 5 bin kişinin içerisinde de 3 bini bayan 2 bini erkeklerdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.