banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

'Kerbelayı anlamak hakkın yanında hakikatin yolunda olmaktır'

Samin-i Eğitim Kültür Merkezi Elâzığ Belediyesi Konferans Salonunda ‘Mevsim-i Vuslat Muharrem’ konulu program düzenledi.

Erdal Bulut Hocanın Kur’an-ı kerim tilavetiyle başlayan program Samin-i Tasavvuf Müziği Topluluğunun seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etti.

Programda bir konuşma yapan Fırat Üniversitesi Araştırma Görevlisi Birol Bulut, ”Mazlumluğun, haksızlığın ve büyük cinayetin ne yazık ki yıl dönümü bugün… Bir anlamda bugün mazlumlar günüdür. Bu acıların, buna benzer zulümlerin ve maalesef dinmeyen gözyaşlarının çokça rastlandığı günleri yaşıyoruz.” dedi

“Kerbela’yı anlamak hakkın yanında hakikatin yolunda olmaktır.” diyen Bulut, “Bugün bize düşen Kerbela’yı doğru okumak ve doğru anlamaktır. Kerbela’yı anlamak hakkın yanında hakikatin yolunda olmaktır, her şeye rağmen Hüseyin’ce dava istikametinde yol almaktır. İslam coğrafyasını birer zulüm ve gözyaşı yatağı haline getiren Yezit’in bugünkü çocukları ve işbirlikçilerine karşı Hüseyin’ce dik durmaktır. Küfre karşı birleşmek aramızdaki merhameti ve adaleti daha güçlü tesis etmektir.” diye konuştu.

Maden’de halka aşure dağıtıldı

Maden İlçe Müftülüğü ve Kaymakamlığı işbirliğinde, Merkez Cami’de halka aşure dağıtıldı.

Muharrem Ayı dolayısıyla Maden Kaymakamlığı ve İlçe Müftülüğü tarafından yaklaşık bin kişilik hazırlanan aşure, Merkez Cami’de halka dağıtıldı. (Sinan Bilici/ Ebubekir Yavuz – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.