banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri ABD

Kazancı Bedih ve Urfalı Gazelhanlar için Muhteşem Gece
8 yıl önce katalitik soba zehirlenmesi sonucu vefat eden Kazancı Bedih gündüz mezarı başında gece de Belediye Nikah ve Konferans Salonu’nda düzenlenen programla anılırken ünlü gazelhanlarda unutulmadı. Kel Hazma (Hazma Şenses), Demir İzzet, Mahmut Güzelgöz (Tenekeci Mahmut), Şükrü Hafız, Hamit Hafız, Mukim Tahir, Dehlan Kadir, Hacı Nuri Hafız, Ahmet Hafız, Culha Hafız, Halil Hafız, Bekçi Bakır gibi ünlü gazenhanların da anıldığı gecede Kazancı Bedih’in hayatından kesitler aktarıldı.
Gecede konuklara Kazancı Bedih’in hayatını anlatan bir sine vizyon gösterimi sunuldu. Yönetmenliğini Yusuf Sabri Dişli’nin yaptığı Bekir Şirinoğlu’nun seslendirdiği A.Kadir Kırıcı’nın oyunculuğunu yaptığı sinevizyon filminde Kazancı Bedih’in yaşamı canlandırıldı.
Gecede aralarında Kazancı Bedih’in oğlu Naci Yoluk’un da yer aldığı sıra gecesi ekibi, söyledikleri gazel ve türkülerle gazelhanları yad etti. Birçok Türküye Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile salondaki davetliler de eşlik etti.
Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, etkinliğin sonunda yaptığı konuşmada, Şanlıurfa'nın Türk müzik kültüründe önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.
Başkan Fakıbaba, gecede emeği geçenlere teşekkür ederek sanatçılara ile oyunculara karanfiller dağıttı.   
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.