banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

'İslam Bahçesi' ziyaretçilerin ilgisini çekiyor

Gaziantep’in merkez Şahinbey Belediyesi tarafından İslam Bilim Tarihi Müzesi yanına yaptırılan ve İslam’da bahçe tasarımının anlatıldığı ‘İslam Bahçesi’ ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Belediye hizmet binası yanında bulunan tarihi kolej binasını İslam Bilim Tarihi Müzesi olarak vatandaşların hizmetine sunduklarını belirten Belediye yetkilileri, müzenin hemen yan tarafında İslam’da bahçe sanatını anlatan özel bir park yaptıklarını belirttiler.

Bahçedeki tasarım

Su ve gölge alanların bolca bulunduğu bahçede, yürüyüş ve su aksları İslami perspektif ile tasarlanarak parçalara ayrılırken, su öğeleri İslami felsefe ile yorumlanarak mekana hareket ve ses kazandırmak için tasarlanmış.

Küçük ölçülü kare-yıldız biçimindeki havuzların ortalarında ayak üzerinde, mermer çanaklar kullanıldığı görülürken, bu çanaklar su, fıskiyeler ile hareketlendirilmiş olup, fıskiyeler hayatın hareketliliğini temsil ediyor.

Suyun aktığı durgun kısım ölümü sembolize ederken, İslam bahçelerinin köşklerinden esinlenerek gezinti yolunun sonunda köşk kullanılıp, köşk, mimari tasarımı İslam mimarisi sanat tarihinden esinlenerek yorumlanmış.

Havuzların sıralandığı yürüme yolunun sonunda verilmek istenilen mesaj, 3,5 metre yükseklikteki hilal üzerine işlenerek “İlim talep etmek, öğrenmek her Müslüman’a farzdır.” hadisi yazılmış.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.