banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

İl Genel Meclisinden Cemevine yardım kararı çıktı
Türkiye’de bir ilk olan bu karar, Vali Celalettin Güvenç’in onaylaması durumunda Cemevi inşaatına resmen 70 Bin TL’lik yardım çıkmış olacak.

Alevi Kültür Dernekleri Şanlıurfa Şubesi Başkanı Kemal Atalar, Sırrın Mahallesi’nde yapımı devam eden 3 katlı Cemevi ve Kültür Merkezi inşaatı için İl Genel Meclisi’nden yardım talep etmişti. İl Genel Meclisinin Mart ayı toplantılarında gündeme gelen bu talep, oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmişti.



70 Bin TL’lik yardım çıktı

Plan ve Bütçe Komisyonun değerlendirmesi sonucunda Cemevi ve Kültür Merkezi İnşaatı için 70 Bin TL’lik yardım raporu hazırlandı. Nisan ayı toplantılarında gündeme gelen bu rapor, oy birliği ile kabul edildi, böylece Cemevi ve Kültür Merkezi İnşaatı için 70 Bin TL’lik yardım kararı çıktı.

Şanlıurfa İl Genel Meclisi tarafından alınan bu karar, Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşırken, Vali Celalettin Güvenç’in bu kararı onaylaması durumunda 70 Bin TL’lik yardımda resmen yapılmış olacak.



Atalar’dan İl genel Meclisine teşekkür

Alevi Kültür Dernekleri Şanlıurfa Şubesi Başkanı Kemal Atalar, İl Genel Meclisinden bu kararın çıkmasından sonra bir teşekkür konuşması yaptı. Atalar, derneklerinin bu talebini değerlendirerek kendilerine 70 Bin TL’lik yardım kararını alan başta İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz ve İl Genel Meclisi grup Başkanları ile diğer Meclis üyelerine teşekkür etti.

Bu saatten sonra bu işin Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’e düştüğünü vurgulayan Atalar, “Şanlıurfa, bir çiçek bahçesidir. Bu çiçek bahçesinde sizler bir çiçek ektiniz ve Valimizde bu çiçeği soldurmamak için bahçıvanlık görevini yapmak zorundadır” diye ifade etti.



“Urfa’da 15 Bin Alevi yaşıyor”

Şanlıurfa’da yaklaşık 15 Bin Alevinin de bulunduğunu sözlerine ekleyen Kemal Atalar, “Sırrın Mahallesi’nde Merkez Cemevi yapıyoruz. Bu Cemevi, 2 Bin 96 metrekarelik arsa üzerine 750 metre kullanım alanı içinde yapımı devam ediyor. 3 kattan oluşacak olan Cemevinde, morg, cenaze hizmetleri, ibadethane, misafirhane, aşevi, dernek binası ve konferans salonu buluyor” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.