Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_hnhprem2vaaboj41a6ktadmok7, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
İl Genel Meclisinde Gündem; Şanlıurfa Eğitimi VİDEO haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

İl Genel Meclisinde Gündem; Şanlıurfa Eğitimi VİDEO

 

Mayıs ayı 3. birleşim toplantısında gündem konularına geçilmeden önce İl Genel Meclis başkanı Mustafa Yavuz’un daveti üzerine meclise teşrif eden İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci’de toplantıya katıldı. 600 bine yakın öğrencinin eğitim gördüğü Şanlıurfa’da yaşanan derslik ve öğretmen eksiklikleri ele alındı.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, meclis üyelerine eğitim konusunda soru cevap şeklinde açıklık getirdi. Şanlıurfa’ya yapılacak olan yeni okullar ve atanacak olan öğretmen sayısı hakkında meclis başkanı Mustafa Yavuz’a ve meclis üyelerine bilgi veren Metin İlci, ‘İlimizde yaklaşık 600 bin öğrenci var. Bu bir çok ilin nüfusunda kat kat fazla. Bu kadar yoğun öğrenciye rağmen, maalesef ilimizdeki derslik sayısı 10 bin 92 derslikte kalmış. Bizim çalışmalarımızla, bu derslikleri hızlı bir şekilde arttırmak gayretindeyiz. Tabi  ilimizin genel problemlerinden birisi de öğretmen eksikliği. Ve bunun daha çok nitelikli öğretmen ihtiyacı olarak görüyorum. İlimizde çalışan öğretmen görevi süreleri en fazla bir yıl olduğu ve bir yıldan sonra tayinle gittikleri çocuğu okulu mahalleyi yada muhtarı tanımadan tayini çıkan yüzlerce binlerce öğretmenimiz var. Diyen İlci, bu ilin çocukları bize emanettir. Biz emaneti gerektiği gibi hakkıyla eğitilmesine inanıyoruz. Dedi.

İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, ‘ Gerçekten Şanlıurfa’nın sorunlarını adte masaya yatırdılar. İl Genel Meclisi Şanlıurfa’nın bir fotoğrafıdır. Bütün ilçelerimizden meclis arkadaşlarımız burada bulunmakta. Arkadaşlarımızın yaptığı birer tehdit değil, tespit olarak alın. Çok güzel tespitlerde bulundular. Ben gerçekten onlara teşekkür ediyorum. Konuşmamız gereken yerde mutlaka konuşmamız gerekiyor. Susmamız gereken yerlerde de mutlaka susmamız gerekiyor ama biz nedense susmamız gereken yerde konuşuyor, konuşmamız gereken yerde de susuyoruz. Burası konuşma yeri olduğunu düşünüyorum. Yani bu gün e kadar eğitimde devrim niteliğinde çalışmaların hizmetlerin yapıldığını özellikle belirtmek istiyorum. Ama nedense başarı sıralamasında bir ileri iki geri öteye gidemiyoruz. Dolayısıyla bir an önce başarıyı yakalamamız için, bu sıkıntıları atlatmamız için el birliği ile gönül birliği ile gerek siyasetçisi ile gerek il meclisi ile gerek sivil toplum kuruluşlarıyla gerek aileler olarak hep birlikte bunu yenmemiz lazım. Cumhuriyet tarihinde son on yılda yapılan derslik sayısı kadar yapıldığını düşünüyorum. Onun dışında biz bütçemizin yüzde yirmisini zorunlu olarak eğitime veriyoruz ama yine arkadaşlarımız fedakarlık yaparak, içme sularından yollardan para gerçekten aktarılıyor. Okulların bakım onarımı için özellikle imam hatip okulları için çok ciddi bir ödenek yapılıyor. Bu sorunların giderilmesi için çaba sarf edecekler. Sayın İl Müdürümüz Metin İlci’ye bu konuda bize aktarımları için teşekkür ediyorum’ dedi.

 

Toplantıya katılan İl Milli Eğitim Müdür Metin İlci eğitim ile ilgili yaptığı açıklamalardan sonra meclis salonundan ayrıldı. Ardından 3. birleşim olağan gündem maddelerine geçildi.

 

Bir Önceki Toplantıya ait Tutanak Özetinin Okunmasyla, Gündem dışı görüşme isteğine ait Meclis üyelerinin yazılı önerge ve müracaatlar alındı.

 

Komisyonlardan gelen raporların görüşülerek karara bağlandı.

 

Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü bütçesinde Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü hizmet binası yapım işi için 44.63.41.00.00.08.2.0.29.000.8.06.5 harcama kaleminde bulunan 227.500,00.-TL ve 44.63.41.00.00.08.2.55.000.5.06.5 harcama kaleminde bulunan 250.000,00.-TL’nin İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğünün bütçesine aktarılması. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün 44.63.43.00.00/08.2.00.000/5/03.07 numaralı bütçe tertibinden 20.000,00.-TL’nin alınarak, tescili yapılan basit bakım ve onarım giderlerinde kullanılmak üzere Yatırım ve İnşaat Müdürlüğünün 44.63.41.00.00/08.2.0/03.08 numaralı harcama kalemine aktarıldı.

 

 

3. birleşim toplantısı gelecek toplantının gün ve saatinin belirlenmesiyle sona erdi.

 

görüntü kullanmak isteyen arkadaşlar bu adresten alabilirler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.