banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri ABD

İHH’dan Kudüs Yahudilerindir diyen Demirtaş’a tepki



İHH Şanlıurfa Temsilciliği tarafından düzenlenen  “Mescid-i Aksa ve Kudüs” konulu konferansa katılan İHH Genel Başkanı Yıldırım günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

Kudüs’ü özgürleştiren Selahaddin-i Eyyubi’den dolayı İsrail’in Kürtlerden çok korktuğunu belirten İHH Genel Başkanı Yıldırım, Demirtaş’ın Kudüs’ü Yahudilere aitmiş gibi gösteren sözlerine sert tepki göstererek, Türk ve Kürt ittifakının emperyalizmin Ortadoğu’daki oyunlarını bozacağını söyledi.

Çok sayıda Türkiyeli ve Suriyeli âlim ile STK başkanlarının katılım gösterdiği konferans Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Konferans salonunda saat 21.00’de başladı.

Konferansın verildiği salonun girişine açılan stantta Filistin direnişini anlatan kitaplar sergilenirken ayrıca salonda Filistin mücadelesi veren Şeyh Ahmet Yasin ve Mavi Marmara gemisinde Siyonist İsrail tarafından şehit edilen Furkan Doğan’ın fotoğrafları sergilendi.

Konferansa çok sayıda Suriyelinin de katılmasından dolayı Yıldırım’ın konuşması tercüme edildi.

“Biz Selahaddin-i Eyyubilerin aşığıyız”

Konuşmasında Mavi Marmara’da yaşananları anlatan Yıldırım, Mavi Marmara’daki Türk ve Kürt birlikteliğinin İsrail’i korkuttuğunu o yüzden de Türk ve Kürtlerin ittifak etmesinin aynı zamanda Suriye’yi de özgürleştireceğini söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahaddin Demirtaş’ın ‘Kudüs Yahudilerindir’ sözünü eleştiren Yıldırım, “Mavi Marmara’da şehit olanların Kürt olduğunu gören İsrail’in çok korktuğunu gördüm. Çünkü İsrail Selahaddinleri iyi biliyor. Biz ise Kudüs’ü Yahudilere vermeyen, Kudüs’ü haçlılardan kurtarıp orada özgürce namaz kılmamızı sağlayan Selahaddin-i Eyyubilerin aşığıyız. Ve hepiniz de Selahaddin olacaksınız Allah’ın izniyle.” ifadelerini kullandı.

“Türk ve Kürt ittifakı emperyalizmin Ortadoğu’daki oyunlarını bozacaktır”

Haçlıların ve Siyonistler Selahaddin’i çok iyi bildiklerini ve bu yüzden emperyalistlerin ve Siyonistler Kürtleri İslam’dan uzaklaştırmak ve dinlerine uygun yaşamalarını engellemek için çok çaba sarf ettiklerini belirten Yıldırım sözlerine şöyle devam etti:

“Selahaddin-i Eyyubi bir Kürt’tü, Nurettin Zengi ise bir Türk’tü. Bunlar Arapları da yanlarına alarak Kudüs’ü fethettiler. Bunun için çözüm süreci sadece ülkemizde kanın durması ile alakalı değildir. Türk ve Kürt ittifakı emperyalizmin Ortadoğu’daki oyunlarını bozacaktır. ”

“Yanımızda namaz kılanlar bizi İsrail adına tehdit ettiler”

İsrail’in Mavi Marmara olayıyla Türkiye’yi kaybettiğini belirten Yıldırım, “Ama Siyonizm bize tehdit göndermeye devam ediyor. Biz o tehditlerini onlara teslim ediyoruz. Ama üzülerek söylüyorum bazı tehditlerini bizimle aynı yerde namaz kılan Müslümanlar vasıtasıyla bize gönderdiler. Allah o Müslümanlara akıl fikir versin, onları ıslah etsin. Bunları sadece bir grup olarak anlamayın, birçok grup var. Bu da yetmedi bize para teklifi ettiler. Bir milyar dolardan fazla para teklifi yaptılar.” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından konferans sona erdi. (Osman Gülebak-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.