banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Türkiye Haliliye Sanlıurfa Haber

İHH, Şanlıurfa'da gıda kumanyası dağıttı
“Depremden önce Van ilinde değişik (Afganistan, Pakistan, İran, Doğu Türkistan-Uygur-Sincan, Irak vb) ülkelerden gelen yaklaşık 3.000 (üçbin) mülteci bulunmakta idi. 23 Ekim 2011 de Van’da meydana gelen depremin akabinde bu mülteciler değişik illere gönderildi. Bu kapsamda Şanlıurfa’mıza da mülteci aileler gelmişlerdi. İşte o gün bu gündür gerek Van’dan gelen ve gerekse de son zamanlarda Suriye’den gelen mülteci ailelere, İHH İnsani Yardım Vakfı olarak zaman zaman değişik yardımlarda bulunuyoruz. Kimisine ev bulmada yardımcı olduk, kimisine gıda yardımı, kimisine geçici oturum belgesini alması için nakdi yardımlarda bulunduk. En son dün (14 Nisan 2012  cumartesi) Genel Merkezimizin mülteciler için göndermiş olduğu gıda kumanyalarını,  gönüllü arkadaşlarımız gece geç saatlere kadar mülteci evlerini tek tek dolaraşarak yaklaşık 100 adet kumanya dağıtımı gerçekleştirdiler.  4-5 nufuslu bir ailenin yaklaşık olarak bir aylık ihtiyacını karşılayacak olan Bu gıda kumanyamızda şunlar mevcut;  Buğday unu, çay, zeytin, sıvı yağ, salça, tuz, reçel, toz şeker, mercimek, nohut, bulgur, kuru fasulye, pirinç, makarna, helva.

Hayırseverlerimize ve dağıtımda emeği geçen gönüllülerimize teşekkür ederim. Allah hepsinin hayrını kabul etsin. Yardım çalışmalarımız hayerseverlerin desteği ile inşallah sürecektir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.