banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Sanlıurfa Haber Yukarı Koçlu

Hilvanlı engelliler doyasıya eğlendi VİDEO
Geceye, Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Hilvan Kaymakamı Uğur Sezer, Emniyet Müdürü, Ersin Elibol, Engelliler Derneği Başkanı Ömer Faruk Köylü, Kadınları Koruma, Geliştirme ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Fatma Bayık, belediye meclis üyeleri katıldı.
Engelliler için düzenlenen moral gecesinde Şanlıurfa Belediyesi Konservatuarı bağlı müzik grubunun sunduğu eşsiz müziğe engelliler ve yüzlerce vatandaş eşlik etti. Düğün havasında geçen moral gecesinde Belediye Başkanı ve Kaymakam Uğur Sezer ile Hilvan Kadınlarını Koruma, Geliştirme ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hülya Kaymaz maddi durumu iyi olmayan engellilere tekerlekli sandalye hediye etti.





Engelliler için düzenlenen gecede konuşan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık “ Hilvan’da engelliler için bir etkinlik yapılmaktadır. Ülkemizde ve çevremizde birçok engelli vatandaş yaşamakta ve yaşamlarını sürdürebilmektedirler. İstihdam edilebilme, rehabilite edilebilme, yaşadıkları fiziksel çevreye ait konut problemleri engeli olabilmelerinin dışında hayatlarını engelsiz bir şekilde sürdürebilme çabaları ülkemizin kaçınılmaz bir gerçeğidir. Kendilerine imkân verildiği takdirde içinde yaşadığı topluma sağlıklı vatandaşlar kadar yaralı olabileceklerdir. Engellilere acıma, onlara yardım ediyor olma suç değil aksine toplumların bu vatandaşları toplum bünyesinden soyutlanmaları, kenara itilmeleri asıl olan suçu teşkil edecektir. Bizler de her an birer engelli olabiliriz. Engelli kardeşlerimiz de bizlerden biridir içimizden biridir. Bundan dolayı sürekli günlük hayatımızda engelli kardeşlerimize saygı duymalıyız. Onlara ayrı bir yer vermeliyiz. Bu anlamlı gecede başta engelli kardeşlerim olmak üzere hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum” dedi.






Gecede söz alan Hilvan Kaymakamı Uğur Sezer “ Engellilerimizi anlamamız gerekiyor, onlara değer vermemiz gerekiyor, onlara yolda karşılaştığımız zaman acımadan hüzünle bakmamamız gerekiyor. Onlar hiçbir zaman acınmak istemiyor sadece anlaşılmak istiyorlar. Çünkü hepimiz sağlıklı birey olarak birer engelli adayı olduğumuzu unutmayalım. Bazen doğuştan ve bazen bir hastalık ya da kaza sonucu hepimiz engelli olabiliriz. Bugün çok sağlık bir şekilde elimiz ayağımız tutuyor olabilir ama yarının engellileri olabileceğimizi unutmayalım. Onların bizden istekleri anlaşılmaktır. Bu vesileyle engellilerimizi anıyor ve haklarının daha iyi bir seviyeye gelmesi için devlet olarak her türlü gayreti göstereceğimize söz veriyoruz “dedi.



Yapılan konuşmaların ardından protokol tarafından engellilere tekerlekli sandalye edildi. Hilvan Engelliler Derneği Başkanı Ömer Faruk Köylü’nün Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık’a teşekkür plaketinden sonra gece daha sonra davul zurna eşliğinde kalabalığın ve protokolün el ele tutuşup halay çekmesiyle son buldu.
Mustafa Ufak / Hilvan


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.